Körmendről érkezik

2020.06.11. 09:23

Megvan az Alba Fehérvár első légiósa, Frank Turner személyében

Bejelentette első külföldi kosarasát az Alba Fehérvár. A 32 éves Frank Turner Körmendről érkezik.

feol.hu

Fotó: Alba Fehérvár Facebook

Az inkább mozgékony, mint magas, 178 centiméterre nőtt sportoló New Jersey államban, a kaszinóiról ismert Atlantic Cityben született. Itt is kezdett kosarazni, középiskolás évei során a negyvenezres lélekszámú településről elnevezett gárdát erősítette, egyetemi évei során pedig a Canisius csapatában volt kulcsfigura. Tíz éve került Európába, a holland Den Bosch alkalmazásába került, ahonnan két év után Lengyelországba, a Prokom Trefl Sopothoz vezetett az útja. Itt nem sokat időzött, a francia második ligában, a Provence Basketnál szerepelt, majd Belgiumban, az Antwerp Giant együttesénél. Később a román bajnokságban érdekelt Kolozsvár, majd a bolgár Rilski Sportist következett. A francia ADA Blois után a német Makro Crailsheim Merlins volt az újabb állomás, ahol két, sikeres esztendőt töltött, a második szezont már az élvonalban. Három országban, Hollandiában, Lengyelországban és Bulgáriában is bajnoki arany­- éremmel büszkélkedhet. Tavaly szeptember elején, a szezon indulása előtt három héttel érkezett Körmendre, ahol azonnal alapember lett, a hirtelen záruló 2019–20-as idényben 21 bajnokin átlagban 31,2 percet töltött a parketten, ezen idő alatt 14,9 pontot, 6,5 gólpasszt és 3 lepattanót számlált.

Az Alba vezetőedzője, Forray Gábor véleménye Frank Turnerről: – Turner nagy erénye, hogy nem akar egyedül eldönteni meccseket. Amolyan pass first irányító, aki elsősorban játékmester, nem pontgyáros. Nekünk eleve előbbire van szükségünk, aki ritmust ad a támadásoknak, helyzetbe hozza a társakat. Extra védő, valamint 15 pontot dob és 6 gólpasszt ad a meccseken, mindegyik mutatója átlag feletti. Miután legutóbb Körmenden szerepelt, ismeri a magyar bajnokságot, továbbá van rutinja a nemzetközi porondon, több együttesével szerepelt az Europe Cup sorozaton, ahol szintén jó átlagokat hozott. Úgy gondolom, vele feltétlenül erősödünk.

– Rutinos játékos, aki jó szezont futott Körmenden – teszi hozzá az ügyvezető, Simon Balázs.

– Reményeink szerint a gárda egyik vezére lesz, aki túl azon, hogy jól szolgálja ki a társakat, szervezi a játékot, hatékonyan védekezik. Elsősorban irányít, de pontot is dob, mindig lehet rá számítani. Vezetőedzőnk, Forray Gábor is örül Turner szerződtetésének. A fehérváriak augusztus közepén, hazai környezetben kezdik a felkészülést. Forray Gábor 7-8 edzőmérkőzést tervez, lehetőleg erős ellenfelekkel. A bajnoki menetrendről még nincs szó, az elképzelések szerint október elején indul a hazai pontvadászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában