foci

2020.06.28. 20:22

Kiesett a Debrecen

Drámai végjátékkal zárult az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 2019–20-as idénye. A bronzéremért a Puskás mellett a Mezőkövesd is harcolt az utolsó fordulóban, míg a kiesés elől négy csapat is menekült.

Ferencz Balázs

A forduló előtt még a Diósgyőr és a Kisvárda is kieshetett volna. Egymás elleni találkozójukon a várdaiak semmit sem bíztak a véletlenre, magabiztosan zsebelték be a pontokat, s ezzel az élvonalban maradtak. De a DVTK sem zuhant ki veresége ellenére, hiszen a másik kiesési rangadón a Paksi FC 1-1-es döntetlent ért el a Debreceni VSC vendégeként, így a hétszeres bajnok, korábbi BL-főtáblás Loki 27 év után búcsúzott az NB I.-től. A találkozó után pályára rohanó debreceni szurkolók levették a mezt a DVSC játékosairól. Az Újpest gólparádéval zárta a szezont a Kaposvár ellen. A Mezőkövesd Zsóry FC a már bajnok Ferencváros otthonában szenvedett egygólos vereséget. A BL-selejtezőben az FTC, az Európa-liga selejtezőjében a MOL Fehérvár FC, a Puskás Akadémia FC és a kupagyőztes Bp. Honvéd indulhat. Eredmények: Diósgyőri VTK-Kisvárda 0-2; Újpest- Kaposvár 5-0; Debreceni VSC-Paks 1-1; FTC-Mezőkövesd 1-0.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában