Fejér megyei dobogósok az éjszakában

2020.06.18. 12:00

Egy aranyat és egy ezüstöt szállítottak

A királyok városában élő Mórocza Andrea nagyon örül, hogy a négy fal közül kiszabadulva újra hódolhat kedvenc szenvedélyének, a futásnak. A koronavírus utáni első versenyét rögtön meg is nyerte, mint mindig, fülig érő szájjal.

Kecskés Zoltán

Mórocza Andrea (középen) remekül érezte magát

Fotó: MFSE

A Fehérvári Futótűz Sport­egyesületben kezdte pályafutását és szeretett bele a sportágba, immár a Magyar Futó Sport Egyesület (MFSE) tagjaként falja a kilométereket. Június első szombatján pedig a balatonfüredi Tagore sétány kockaköveit hódította meg.

Az éjszakai futóverseny alkalmával, a közel 22 kilométeres távot követően haladt át elsőnek a célvonalon 1:38:36-os idejével, így ismét barátnőjével, Losonc Timivel állhattak a dobogó felső fokain, Andrea legnagyobb örömére.

– Ha egy rendezvény a Balatonon van, az csak szuper lehet. Számomra a versenyek olyan utazások, melyek esszenciája a természetközeliség. Talán emiatt foglalnak el kiemelt helyet a magyar tengernél rendezett események. Pompás érzés volt esti fényben futni a csodaszép Tagore sétányon. Nem készültem rá különösebben, mivel segíteni mentem, aztán azt mondtam miért ne futhatnék, ha már itt vagyok! – kezdte az élménybeszámolót.

Edzésnek és mókának fogta fel, mivel ultrafutóként 30 kilométer fölött érzi jól magát, tudniillik már nem csak a maratont, de a 70 és 100 km-es távokat is lefutotta az elmúlt évek során. Mint mondta: akkor tűnik el nála az izgalom.

Mórocza Andrea (középen) remekül érezte magát
Fotó: MFSE

– A 3,6 km-es Tagore sétányon kialakított pálya nem a leggyorsabb a sok kanyar miatt, de egy jó kis fartlek tréningnek (változó sebességű és időtartamú szakaszok váltogatása játékos és az adott pillanatnak megfelelő formában) tökéletes volt. Nagy megtiszteltetés volt, hogy ennyi Titán- és MFSE-csapattárssal mozoghattam együtt. A hangulat és a szervezés fantasztikus volt, a speakerek (Magyar Norbi, Ulrich Gábor) nem különben, akik folyamatosan biztatták a magas páratartalommal és a meleggel küzdő versenyzőket. Így nem csoda, hogy mindenki mosolygott – zárta gondolatait Andrea.

Ott volt még a mezőnyben a móri születésű akadályfutó, Góczán Máté is, aki munkájában szerződéses katonaként teljesít szolgálatot a haza védelmében, és szenvedélye az akadályfutás. A 7,32 km-es táv ezüstérmét szerezte:

– Nagyon jó rendezésű verseny volt, örültem, hogy szép számban voltak jelen az MFSE-ből és hogy a számomban is csak Szednár Roland csapattársam előzött meg. A vírus miatt régóta nem versenyezhettem, de barátnőmmel, Zoéval egy hangulatos séta után nagyon jólesett küzdeni a Tagore sétányon a minél jobb időért. Egy perccel maradtam le az aranyról, de a formámhoz képest mindent beleadtam. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, és örülök, hogy itt lehettem a többiekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában