sokat tettek a városért

2020.06.24. 16:57

Cser-Palkovics András is elköszönt a vidis fiúktól

Juhász Roland hét és fél, a brazil származású Paulo Vinícius kilenc éven át erősítette a Vidit. A MOL Fehérvár FC védői a keddi, Ferencváros elleni 1-0-ás győzelemmel búcsúztak a klubtól. A labdarúgóktól Székesfehérvár polgármestere is elköszönt.

Ferencz Balázs

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A magyar állampolgársággal is rendelkező Paulo Vinícius feleségével és három gyermekével érkezett a fehérvári városházára, míg a MOL Fehérvár FC csapatkapitányát, Juhász Rolandot sportriporter párja, Lipcsei Betta kísérte. A klubtól búcsúzó játékosokat Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötték, s egyben búcsúztatták. Vinícius kilenc esztendőn át élt a városban, s erősítette a Vidit, ő máshol folytatja pályafutását; Juhász Roland pedig hét és fél piros-kékben eltöltött esztendő után visszavonul.

– Nemcsak a fociszurkolóknak, nemcsak a klubnak, de a város egészének van mit megköszönni nektek. Köszönjük, hogy sok évet töltöttetek ebben a városban, Székesfehérvár polgáraivá váltatok. Ez a város mindig az otthonotok lesz, akármerre is visz benneteket az élet – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester. – Nagyon remélem, hogy találkozunk még itt, akár munka kapcsán, akár a barátság jegyében. Személyesen engem is sok élmény, emlék fűz hozzátok, hiszen nagyon sokáig várt ez a város bajnoki címekre, kupagyőzelmekre, ünneplésekre a főtéren.

A polgármester visszavárja Juhász Rolandot és Paulo Viníciust
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Juhász Roland tavaly már Székesfehérvár tiszteletbeli polgári címet kapott, így most egy fehérvári utcarészletet ábrázoló festményt vehetett a polgármestertől. Vinícius Paulo azonban Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel gazdagodott. – Rengeteg szeretetet kaptam az elmúlt kilenc évben a fehérvári drukkerektől és ezt a szeretetet kedden este, a Ferencváros elleni meccsen is éreztem a stadionban. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az elmúlt kilenc évért, sosem fogom elfelejteni a Vidiben töltött időszakot, de ez a Ferencváros elleni meccs is örök emlék marad számomra. Meglátjuk, mit hoz a jövő, még nem tudom, hol folytatom – mosolygott a mindig szerény és alázatos Paulo Vinícius. A hírek szerint Vinícius nem akar szakítani Magyarországgal, de szinte biztos, hogy nem hazánkban rúgja majd a labdát.

Juhász Roland éppen húsz évvel ezelőtt, 16 évesen mutatkozott be az NB I-ben az MTK csatáraként. – A Magyar Kupa-döntő után határoztam el, hogy ez a szezon lesz az utolsó. Támadóként lehet, hogy vállaltam volna még egy-két évet, de védőként nem. Sok szeretetet kaptam a várostól, s nagyon szeretnék továbbra is a városért, ezért a klubért dolgozni majd. Tulajdonképpen már az első négy hónap meggyőzött arról, hogy egy nagyon jó helyre érkeztem, s már akkor megfordult a fejemben, hogy itt szeretném befejezni a pályafutásomat – mesélte Juhász Roland.

– Nemcsak a klubnak, a városnak, a szurkolóknak tartozom köszönettel, de például Paulo Viníciusnak is, aki nem csupán a védőtársam volt, hanem egyfajta bizalmasom is. Ő már akkor itt volt, mikor Székesfehérvárra szerződtem, sokat segített. A jövőben is azon leszek, hogy minél több örömet szerezzek Székesfehérvárnak, a Vidinek. A 2016-os döntésemet sem bántam meg, mikor a válogatottságtól vonultam vissza, s úgy érzem, játékos-pályafutásom így lett teljes, hogy a Fradi elleni búcsúmeccsemen győztes gólt szereztem, ráadásul tizenegyesből, amire korábban egyszer sem volt példa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában