Fehérvár Cycling Team

2020.06.23. 22:03

Biztató nyitány a bringásoknál

Beindult a nagyüzem az országúti kerékpárosoknál is. A Fehérvár Cycling Team hölgyversenyzői már túl vannak az első hazai megmérettetésen is.

Ferencz Balázs

Hideg Nóra (j2) is jól szerepelt a Slovakia Ringen

Fotó: FCT

A koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldását követően a bringások már nem csupán az idővel vagy a kilométerekkel versenyeznek, hanem visszaállt a régi rend a viadalprogramban is. Persze maradtak el versenyek, hiszen a szezon már javában zajlana, így a fehérvári országúti kerékpárosok igyekeznek minden lehetőséget megragadni, s rajthoz gurultak Szlovákiában is. A Slovakia Ringen szervezett Szlovák Kupa első futamán Hideg Nóra, Péteri Niké, Szabó Adrienn hármas képviselte a fehérvári színeket. A pálya túl sok izgalmat, kihívást és szintet nem tartogatott a kerekesek számára, így várható volt, hogy a mezőny együtt ér majd célba.

Hideg Nóra (j2) is jól szerepelt a Slovakia Ringen
Fotó: FCT

A 39 fős női mezőnyt együtt indították az U17-es fiúkkal, akik végig domináltak a verseny során. Szabó Adrienn és Hideg Nóra mindvégig a mezőnyben bringáztak és végül Szabó a 8. helyen – harmadik legjobb magyarként –, Hideg a 13. helyen, negyedik legjobb magyarként ért célba. Péteri Nikét az első körben egy bukás tartotta fel, így ő idő előtt szállt ki a versenyből.

Egy héttel a szlovákiai erőpróbát követően 2020 első hazai versenyén is szerepeltek a fehérvári lányok. Hideg Nóra és Péteri Niké a szombathelyi országúti csapatidőfutamon viaskodtak. Az eső és a viharos szél sem rendítette meg az FCT kerekeseit, akik az erős oldalszéllel is megbirkózva a nők között az abszolút 1. helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában