amerikaifutball

2020.06.19. 22:04

A pozitívumokra kell koncentrálniuk

A járvány miatt hónapokat csúszó magyar és osztrák amerikaifutball-bajnokság sem nyújt megfelelő alternatívát a Fehérvár Enthroners csapatának, így a koronázók az edzőteremben készülnek tovább a 2021-es szezonra.

Dévai Nándor Csaba

2021 márciusáig várni kell az ilyen jelenetekre

Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar első osztályba – amelynek címvédője az Enthroners – a fehérvária­kon kívül csupán a győriek adták le nevezésüket, a többi együttes a divízió I-ben méreti meg magát, míg az osztrák második divízió küzdelmeit barátságos mérkőzések keretén belül vívják a sógorok. A koronázók korábbi közleményükben elmondták, nem lenne sportszakmailag fair a többi csapattal szemben, ha elindulnának a magyar másodosztályban, valamint ilyen formában az osztrák bajnokságban sem vesznek részt.

Így alakult ki a mostani helyzet, miszerint a most még igen távolinak tűnő, 2021 márciusában induló futballidényre kell készülniük a játékosoknak

– Természetesen rosszul érintett mindenkit, hogy nem tudunk idén egyik bajnokságban sem játszani, de mindig igyekszem a dolgok pozitív oldalát meglátni – nyilatkozta Jebrai Regan, az együttes védőjátékosa, valamint erőnléti edzője. – A lehető legjobban ki kell használnunk ezeket a plusz hónapokat erősítés és fejlődés szempontjából, de szerencsére a srácok éhesek a sikerre, és látszik rajtuk a fejlődni akarás. A lezárások során is mindenki becsülettel elvégezte azokat a feladatokat, amiket megkaptak, és mondhatni ott tudtuk folytatni a közös munkát, ahol abbahagytuk.

2021 márciusáig várni kell az ilyen jelenetekre
Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

– Nagyon jól sikerült a felkészülés, úgy éreztem, hogy idén sokkal jobb teljesítményre lettünk volna képesek, mint tavaly, hiszen akkor a szezon végére állt össze a játékunk minden eleme – mondta Tóth Csaba elkapó. – Mindenki nagyon lelkes volt, vártuk a kezdést. Amikor éreztük, hogy valamely bajnokság csorbulhat, úgy voltunk vele, hogy nem baj, ott van biztonsági tartalékként az osztrák kiírás. Aztán végül ők hamarabb bedobták a törölközőt, mint a HFL, és akkor már éreztük, hogy ez nem fog már idén összejönni. Személy szerint én is majd kicsattanok az erőtől, úgyhogy rosszul érintett, hogy sem itthon, sem Ausztriában nem játszhatunk majd – ugyanakkor én is úgy gondolom, hogy szakmailag komoly visszalépés lett volna a divízió I-ben indulni. Maradunk az edzőteremben, készülünk tovább, és várjuk a következő szezont.

Az együttes villámléptű hawaii futója, Ryan Tuiasoa frissen meghosszabbított szerződéssel a háta mögött várta a folytatást.

– Nagyon jól éreztem magam Fehérváron az elmúlt időszakban, ez volt a legfontosabb tényező, amiért a hosszabbítás mellett döntöttem – na és persze a sikeres szezon is lényeges volt. Második otthonomként tekintek már a városra és az egyesületre, mindenki nagyon kedvesen fogadott, amit nagyra értékelek. Csalódás persze, hogy nem játszhatunk, de a srácokkal keményen készülünk a következő, remélhetőleg hasonlóan sikeres szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában