Csécsei Zoltán

2020.06.24. 19:51

A legjobb megyei 130 km-t futott

Az ország egyik legjobb ultrafutója, a tárnoki Csécsei Zoltán (241,8 km) sikerével zárult a Tihany­ban rendezett Way Ticket Run elnevezésű speciális ultrafutó verseny, amely péntek este indult és vasárnap hajnalban ért véget.

Kecskés Zoltán

A vértesacsai Lajkó Csaba csak úgy szelte a kilométereket

Fotó: SZT

Az indulóknak egy több mint hét kilométeres pályát kellett teljesíteniük óránként a Belső-tó körül kialakított terepen. Az nyert, aki a legtovább bírta és a legtöbb kört tette meg. A különleges megmérettetésen közel nyolcvanan álltak rajthoz, köztük hét fejér megyei sportoló, akik nagyszerűen helytálltak ebben az elit, nemzetközi szinten is az élmezőnyhöz tartozó ultrafutók között.

Ahogy az illem diktálja, kezdjük először a hölgyekkel. A fehérvári mosolygós lány, Mórocza Andrea ismét kitett magáért és 115 km-t teljesítve az 5. helyen zárt, bár Burján Eszter versenyigazgató szerint akár a végső győzelemre is esélyes volt, ugyanis még láthatóan maradt energiája, az oldalvonalról szurkolt tovább a többieknek. A másik női versenyzőnk a gárdonyi Fülöp-Wittmann Krisztina a 9. lett 86,664 km-t teljesítve.

A vértesacsai Lajkó Csaba csak úgy szelte a kilométereket
Fotó: SZT

A megyei futóink közül a legtöbbet a vértesacsai Lajkó Csaba futotta, négy méter híján 130 km-t. A beszámolók szerint évek óta nem látott lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe, és a férfiaknál elért 19. helyezése több mint megsüvegelendő. Részt vett még a versenyen a sárszentmihályi Farkas Árpád (64,998, 29.), a székesfehérvári Szalay Péter (57,776 km, 39.), a vértesboglári Ferenczik József (50,554 km, 47.), aki sérülés miatt idő előtt abbahagyta a versenyt, valamint ott volt a fehérvári Skoff Gábor (28,888 km, 51.) is, aki az óriási eső miatt fejezte be idő előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában