vízilabda

2020.06.18. 11:00

A Fradinál folytatja Vályi Vanda

A hírt a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület osztotta meg a népszerű közösségi oldalon.

duol.hu

Vályi Vanda három gólja is kevés volt a sikerhez Fotó: Duol.hu

Vályi Vanda távozik! Vanda a következő szezont egy másik magyar klubcsapatnál kezdi majd meg, köszönet a rengeteg nagyszerű pillanatért! További sok sikert kívánunk a pályafutásod során! – írják a posztban.

Négy fiatal játékost igazolt a következő szezonra az FTC-Telekom Waterpolo női együttese. A korosztályos válogatottakban is bemutatkozó Jenei Kata Tatabányáról érkezik, ám nem lesz neki ismeretlen a közeg, hiszen az előző szezonban már kettős igazolással játszott az FTC ob I/b-s csapatában, ahol meggyőzte a vezetőséget remek hozzáállásával. Kuna Szonja az elmúlt évben az Egyesült Államokban tanult, korábban pedig a BVSC, illetve az UVSE erőssége volt, utóbbival ráadásul háromszor volt magyar bajnok, nyert LEN Kupát és BL-ezüstérmet. Ha jó teljesítményt nyújt a új csapatában, megnehezítheti a szövetségi kapitány, Bíró Attila dolgát a válogatott keretének kijelölésekor. Valentin Kamillát a címvédő UVSE-től tudtuk átigazolni. A 19 éves center a magyar válogatott jövője lehet posztján, a Fradi pedig segíthet neki abban, hogy elérje célját. Egyik riválisunktól, a Dunaújvárosból érkező Vályi Vanda már állandó kerettagnak számít a nemzeti együttesben, mellyel részt vett a 2019-es világbajnokságon, majd bronzérmet nyert a januári budapesti Európa-bajnokságon. A vezetőség koncepciója az volt, hogy fiatal játékosokkal erősítse meg a keretet. Nos, ez sikerült, hiszen a négy új igazolás átlagéletkora 21 év, míg a csapaté 23 év lesz az előttünk álló szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában