Nem talált legyőzőre

2020.06.08. 19:17

A fehérvári Vass Istvánnál senki sem húzta gyorsabban a kamiont

Vasárnap délután 13 órától Budapesten rendezték meg a négy fordulósra tervezett HSMA Erősemberek Kamionhúzó Liga 1. körét, az Aquaworld Kupa 2020-at, melyen gyönyörű Fejér megyei sikerek születtek!

Elekes Gergő

Vass István a győzelem feél vezető úton

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Hosszú ideje nem volt ekkora létszámú kamionhúzó verseny hazánkban, 25 fő érkezett az ország minden pontjáról az eseményre, mely a résztvevők elmondása alapján rendkívül színvonalasra és jó hangulatúra sikeredett.

A start előtt voltak izgalmas pillanatok, hiszen a radarképen ijesztő viharfelvételeket láttak a szervezők, ám végül úgy döntöttek, belevágnak.

A versenyzők három kategóriában mérkőztek meg egymással: női mezőny, férfi könnyűsúly (110 kg alattiak) és férfi open, azaz nyílt (110kg felettiek).

A megmérettetés mindenki számára két fordulóból állt. Az első során hámmal kellett 20 méter hosszúságban vonszolniuk egy 14 tonnás nyergesvontatót (a hölgyek esetében „csak” a sima 8 tonnás szerelvényt, 15 méteren), természetesen időre. Ezt követően kézbe kerültek a kötelek, ezek segítségével kellett behúzniuk a monstrumot, ugyanakkora távon, szintén időre.

Vass István a győzelem felé vezető úton
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Rendkívül izgalmas küzdelmeknek lehettünk szemtanúi, a végső eredmény kialalukálásáról tizedek, századok döntöttek, akár egy kavicsra lépés, egy rossz mozdulat is komoly idővesztéssel járhatott.

Hatalmas erőre volt szükség a monstrum bevonszolásához, ez a képen is jól látható
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Fejér megyei szempontból büszkék lehettünk „fiainkra”, hiszen könnyűsúlyban a fehérvári Pánczél Zoltán harmadik, míg nehézsúlyban a szintén koronázóvárosi Vass István az első helyen végzett. A versenynek további két fehérvári résztvevője is volt, Mounier Stephane nehézsúlyban az ötödik, míg Molnár Attila könnyűsúlyban a hetedik helyen finiselt.

Fehérváriak egymás közt: Mounier Stephane (balra) és Vass István
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Vass István elmondta, 2013-ban vett részt először komoly kamionos versenyen, nagyon szereti ezt a számot. Idáig sokszor nüansznyi különségekkel kerülte el őt a dobogó legfelső foka, ám erre a megmérettetésre nagy reményekkel indult, bízott a benne rejlő dinamizmusban, ami végül a győzelmet is jelentette számára a szokásosnál könnyebb pálya és kamion esetében. Mindkét versenyszámban diadalmaskodott, méghozzá egy nagyon komoly mezőnyben, ami rendkívüli boldogsággal és büszkeséggel tölti el.

A gigászok klubja
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Hozzátette, idén nyáron vett volna részt a skót felföldi világbajnokságon Norvégiában, ám azt a koronavírus miatt elhalasztották egy évvel. Emiatt idén több hazai versenyen is szeretne részt venni, és azokon a lehető legjobb eredményt elérni.

Eredmények

Női:

1. Bordás Dorina

2. Varga Fanni Rebeka

3. Juhász Dóra

4. Kapuszta Hanna

Könnyűsúly:

1. Jancsovics Tivadar

2. Németh Gábor

3. Pánczél Zoltán

4. Lovász Imre

5. Deli Tamás

6. Juhász Csaba

7. Molnár Attila

8. Darázs Sándor

9. Petes-Varga Dániel

Nyílt, nehézsúly:

1. Vass István

2. Véró Alex

3. Bessenyei Norbert

4. Csekk Sándor

5. Mounier Stephane

6. Kecskés Roni

7. Dávid István

8. Tolnai Lajos

9. Lindeisz Gábor

10. Jaczina Sándor

11. Ungi László

12. Bodnár István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában