Tündérkör alapítvány

2020.05.22. 20:19

Tettekkel a nagy szavak helyett!

A Tündérkör alapítvány a Magyar Futósport Egyesülettel közösen, otthon és a közelében végezhető mozgásra inspirálja a sportszeretőket. A hagyomány­teremtő online Tündérfutással a szervezők a rászoruló gyerekeket kívánják támogatni.

Kecskés Zoltán

Tóth Zsé Ferenc indította útjára a Tündérfutást

Fotó: Tündérkör

A Debrecenből induló kezdeményezés néhány hét leforgása alatt országossá nőtte ki magát. Eddig több mint ezren küldték el eredményüket. Az esemény megálmodója és az alapítvány elnöke, Tóth Zsé Ferenc magáénak érzi a rászorulók segítését.

– Intézetisként a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen éhezni és hajléktalannak lenni. Ezért az alapítvány munkatársaival együtt missziómnak tekintem, hogy a 16 éven aluli gyerekeket ételcsomagokkal támogassuk. A három hete zajló online versenyen már több mint 1 millió forintnyi adomány gyűlt össze, amiből mintegy 200 család életét tudtuk jobbá tenni. A tervek szerint a jövő évi hagyományos jótékonysági futóversenyünknek Fejér megye ad otthont.

Tóth Zsé Ferenc indította útjára a Tündérfutást

A kezdeményezéshez országszerte csatlakoztak, köztük a kajászói Moharos Alexandra is, aki édesanyjával, Bóza Erzsébettel teljesítette a kihívást.

– Felemelő érzés a sportszeretőkkel összefogva egy nemes ügyért kiállni, ezzel is támogatva a bajbajutottakat, miközben a táv teljesítésekor a futás élménye megmarad – mondta és biztat mindenkit, aki teheti, csatlakozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában