Fehérvári házidöntő

2020.05.20. 21:06

Szita Donát és Erdély Csanád maradt versenyben a szezon legszebb góljának címéért

Két Hydro Fehérvár AV19 játékos küzd a 2019/2020-as Erste Bank Eishockey Liga szezon legszebb góljának címéért.

Dévai N. Csaba

Szita Donát jól döntött, hogy húzott még egy cselt Hydro Fehérvár AV 19 (kék) - Dornbirn Bulldogs (fehér) EBEL jégkorong mérkőzés a Raktár utcai jégcsarnokban A képen: Järvenpää Juha Johannes (35 - fehér mez) Szita Donát (26 - kék mez) Ellerby Keaton Fraser (77 - fehér mez) Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A járvány miatt idejekorán, a rájátszás harmadik körét követően lezáruló osztrák bázisú liga több tucat gólt gyűjtött össze a legnépszerűbb közösségi portálon, hogy közönségi szavazás útján, egyeneses ki­eséses rendszerben megmérkőzzenek a legszebb gól címért.

A fehérvári fanatikusok pedig bebizonyították, hogy nem csak a mérkőzések során, hanem az online térben is teljes mellszélességgel a csapat mögött állnak, a fehérvári találatok pedig egyre csak továbbjutottak a versenyben. Mindez azt eredményezte, hogy mindkét ágon kék-fehér találat került a döntőbe: egyik oldalon Erdély Csanád Innsbruck ellen szerzett gyönyörű szólógólja, a másikon pedig Szita Donát villachiakat elszomorító, pimasz csel utáni eső találata.

Szita Donát jól döntött, hogy húzott még egy cselt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nem csak a gólom miatt maradt emlékezetes az a mérkőzés, ha jól emlékszem öt gólt sikerült lőnünk abban a harmadban – nyilatkozta Erdély. – Örülök, hogy ilyen sokáig eljutott a találatom, de nagyon sok szép gól érkezett más csapatoktól is, úgyhogy sokat köszönhetünk a szurkolók aktivitásának.

– Egy jó passzt kaptam Yogantől, amit először lőni akartam, de végül elhúztam a védő mellett és úgy lőttem, bejött – mondta Szita.

A magyar győzelem tehát már biztos, a végső győztesre pedig csütörtök 17 óráig lehet szavazni a liga közösségi média oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában