A klub jelenlegi helyzetéről Pál Tibor Kornélt kérdeztük

2020.05.07. 22:50

Őszre is áthúzódik majd a szezon

Ugyan még nem ismert a magyar bajnoki kiírás, a Fehérvár Enthroners amerikaifutball- csapatának játékosai hamarosan visszatérhetnek a Takarodó úti edzőpályára.

Dévai Nándor Csaba

A 2019-es idényben magyar bajnoki címet ünnepelhettek a Koronázók és szurkolóik Fotó: Fehér Gábor / FMH

Fotó: Fehér Gábor

Izgalmas szezonnak néz, nézett elébe a fehérvári amerikaifutball- közösség, hiszen a magyar első osztály és az osztrák Divízió II., azaz harmadosztály küzdelmei mellett a nemzetközi porond is várt a csapatra: az osztrák élcsapatnak számító Graz Giants lett volna az ellenfél május 9-én a CEFL negyeddöntőjében. Erre a rangos erőfelmérőre sajnos nem kerülhet sor, ahogy a magyar bajnokság, a HFL sem indulhatott el a terveknek megfelelően március 21-én.

A 2019-es idényben magyar bajnoki címet ünnepelhettek a Koronázók
és szurkolóik Fotó: Fehér Gábor / FMH

A klub jelenlegi helyzetéről Pál Tibor Kornél elnököt kérdeztük. – Az edzéseket az enyhítéseket követően minden utánpótlás- korosztályban megkezdtük, a május 15-én kezdő felnőtteknél pedig minden amerikai játékos itt van Magyarországon, csak az edzők mentek vissza az Egyesült Államokba. Az ő esetükben kérdéses, hogy mikor kapnak engedélyt, hogy bejöhessenek, illetve általában mikor tudnak majd érkezni. Egyelőre interneten keresztül dirigálják a társaságot, aztán majd meglátjuk, hogyan tudjuk majd megoldani a helyzetet. Pontos kiírásunk a magyar sorozattal kapcsolatban nincs még, hamarosan megtudjuk, de június vége, július eleje előtt nem várható a nyitány. Annyi biztos, hogy az osztrák harmadik ligát szeptemberre csúsztatták. Ott az várható, hogy gyorsabb tempóban, az ősz során lezavarjuk majd, hogy a 2021-es idény a szokásoknak megfelelően, márciusban elindulhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában