A DKKA Érden játssza hazai meccseit

2020.05.28. 20:11

Kialakult a keret, jöhet a munka

Több mint két hónappal ezelőtt jelentette be a Dunaújvárosi Kohász KA, hogy új vezetőedzővel, valamint jelentősen átalakuló kerettel vágnak neki az előreláthatólag szeptemberben in­duló idénynek. Csütörtökön már a lényegében teljes játékosállománnyal és szakmai stábbal ismerkedhettek meg a sajtó képviselői.

Káldor András

Sajtótájékoztatón számoltak be a változásokról Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Örvendetes hírt kaphattak az akadémián dolgozók és az utánpótlás-játékosok, ugyanis az elmúlt évek színvonalas szakmai munkája meghozta gyümölcsét, és a TAO-feltöltéseknek köszönhetően az akadémia működése biztosított lesz. Azt is megtudhattuk, hogy nagy könnyebbséget jelent, hogy közel 100 millió forinttal olcsóbb lesz a felnőtt­csapat fenntartása, mint korábban.

A klub az áprilisban megtartott sajtótájékoztatóján hét új játékos szerződtetését jelentette be, most pedig Gurics Attila klubmenedzser újabb négy hölgy érkezéséről számolhatott be. Beállós posztra két játékos is jött, a 24 éves észak-macedón válogatott, Sanja Dabeska, aki legutóbb a görög O.F.N. Ionias csapatát erősítette, és az Alba Fehérvár KC-tól a dunaújvárosi nevelésű Moutsogianni Theodóra tette át állomáshelyét. A kapuban a Ferencvárosból a 21 éves, junior világbajnok Hlogyik Petra, a jobb szélen pedig a Szent István csapatát elhagyó 23 éves Horváth Gréta kaphat új csapatában lehetőséget.

– Ezekkel a játékosokkal 99 százalékban készen van a jövő évi csapatunk. Vannak utánpótlás-játékosaink, akik az NB I/B-ben, vagy kölcsönben szerepelhetnek, amely az ő szakmai fejlődésüket elősegíti, és a mi érdekünket szolgálja – tette hozzá Gurics Attila.

Kialakult a végleges szakmai stáb is, mely szerint Vágó Attila vezetőedző mellett az utánpótlásban is foglakoztatott Illés Márton lesz a másodedző, Takács Árpád az erőnléti munkát dirigálja, míg Győri Ágnes a kapusokkal foglalkozik, valamint a klubban már régi bútordarabnak számít a gyúró Bába Mihály.

Sajtótájékoztatón számoltak be a változásokról
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

– Azokra a hiányposztjainkra, amelyeknél kevesebben voltunk, sikerült megfelelően igazolni, úgyhogy ezek a gondjaink megoldódtak. A 18 fő már olyan létszámot jelent, mellyel lehet szépen dolgozni. A bajnokik és a Magyar Kupa mellett tervezzük a ligakupában való indulást is, így lesz mindenki számára kellő já­ték­idő. A felkészülésünk július 6-án indul, de előtte július 1-jén már találkozik a keret, és két-három napos összetartó túrára fogunk elmenni. Itt aktív programokkal megpróbáljuk az edzések előtt összerázni a társaságot. Erre szükség van, mert sok az új játékos, új a stáb is, úgyhogy meg kell ismernünk egymást. Nyolchetes felkészülés lesz nyolc, kilenc edzőmeccs beiktatásával, és lesz egy saját rendezésű tornánk augusztus 21–22-én. Több tesztmérkőzést játszunk, mint amúgy megszokott, ennek az oka, hogy a koronavírus-járvány miatt több hónap kimaradt, és senki nem fogott kézbe élesben labdát – fogalmazott Vágó Attila vezetőedző.

A csapat tavaly a szekszárdi sportcsarnokban játszotta a bajnokikat, most kiderült az is, hogy ősztől az Érd Aréna lesz a hazai találkozóinak a színhelye, ahová megpróbálják majd a szurkolókat átszállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában