Hamarosan indulhatnak a foglalkozások

2020.05.05. 20:04

Fellélegezhetnek a sárbogárdi kézisek

Megkezdődnek a csoportos edzések a megyei bajnokságban szereplő VAX KE Sárbogárd kézilabdázóinál – számolt be lapunknak Rehák Sándor, az egyesület elnöke. Mint mondta, a következő napokban azon dolgoznak, hogy lefektessék az alapjait az elkövetkezendő edzéseknek. Állásfoglalást kértek a Magyar Kézilabda Szövetségtől, hogy pontosan, milyen direktívákat kell betartani.

Kecskés Zoltán

Az első helyről kellett pihenőre vonulniuk Fotó: A klub felvétele

A Fejér megyei férfi bajnokság éllovasaként vonulhatott kényszerpihenőre a VAX KE Sárbogárd felnőtt csapata. Azóta kiderült, a Magyar Kézilabda Szövetség befejezettnek nyilvánította a hazai szezont, így a bajnokavatás is elmaradt. Mindez fájdalmasan érintette a sárbogárdi kéziseket, hiszen szerettek volna küzdeni az első helyért.

– Az elmúlt hetekben nagy volt a bizonytalanság, mindenki egyénileg, illetve online edzett, különösen odafigyelve az utánpótláskorú gyerekekre. Most azonban megcsillant a fény az alagút végén, ugyanis a május 4-én életbe lépő kormányrendelet értelmében elkezdhetjük szervezni az edzéseket – kezdte beszélgetésünket Rehák Sándor. Mint mondta, jelenleg igényfelmérés zajlik a szülők, a játékosok és az edzők körében, miközben kikérték a Magyar Kézilabda Szövetség álláspontját az edzések menetével kapcsolatban. Hozzátette, hogy hétfőn a sárbogárdi intézmények levélben jelezték, hogy részükről nincs akadálya a bérbeadásnak, az edzések folytatásának a tornatermeikben. Tudniillik, nincs saját csarnokuk, ezért idény közben a hazai meccseiket idegenben, Simontornyán játsszák.

Az első helyről kellett pihenőre vonulniuk Fotó: A klub felvétele

– Nagy álmunk, hogy legyen egy otthonunk, ahol az edzéseink és a meccseink zajlanának. A korábbi években volt reális esély a csarnok megvalósulására. Ha szeretnénk feljebb lépni, akkor ahhoz mindenképp szükséges lenne, másrészről ennek érzelmi okai is vannak: szeretnénk a hazai szurkolóinkat kiszolgálni. Például 2010-ben és 2015-ben is jogosultak lettünk volna az NB II-ben indulni, ám az infrastruktúra hiányában nem vállalhattuk a szereplést. Bízunk benne, hogy hamarosan felépülhet egy létesítmény a városban, hogy a hazai meccseinken valóban otthon érezzük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában