kézilabda

2020.05.26. 21:20

Elkezdődhetnek a kiscsoportos edzések

A Magyar Kézilabda Szövetség június 1-ével újra megengedi a termi kiscsoportos edzéseket, tudtuk meg Adácsi Franciskától, a Martonvásári KSE utánpótlásedzőjétől. Mint mondta, a csarnok nyitása még bizonytalan, de a szabad terein elkezdődhetnek a tréningek.

Kecskés Zoltán

A Martonvásári KSE fiú serdülőcsapata Fotó: Egyesület

Kiemelte, kemény időszak van a fiú serdülő- és az ificsapat mögött, de a java még csak most jön.

– Igyekeztem az MKSZ ajánlásait betartva minden lehetséges módon karbantartani a játékosokat: különböző távú szabadtéri futás, erősítő és állóképességi feladatok, valamint labdás ügyességi gyakorlatok szerepeltek a programban. Bízom benne, hogy mindenki elvégezte a feladatát! Hangsúlyoztam, hogy az otthoni edzések betartása egyéni felelősség, csak rajtuk múlik, hogy minél felkészültebbek legyenek, mire újra visszatérünk – tette hozzá.

A Martonvásári KSE fiú serdülőcsapata
Fotó: Egyesület

A Tóth Iván Sportcsarnok még zárva tart, de bízik benne, hogy nyár derekán már újra birtokukba vehetik.

– Május 23-án ismét látogathatóvá váltak a Horváth Ottó Sportközpont szabadtéri területei. Felmérésekkel kezdünk, látnom kell, hogy a srácok milyen erőnléti állapotban vannak. A normál időszakban ilyenkor már levezető edzések zajlanak, de mivel most kimaradt két hónap, elkezdjük az alapozást. Muszáj az elmúlt időszakot visszahoznunk, amennyire csak lehet. Hamarosan kiderül, ki milyen munkát végzett egyénileg. Már mindenkinek hiányzott a személyes kapcsolat, így biztos vagyok benne, hogy valamennyien motiváltan és megkettőzött erővel vágnak bele a kiscsoportos edzésbe. Igyekszem úgy koordinálni a gyakorlatokat, hogy egyszerre 5-6 főnél ne legyenek többen a tréningeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában