rali

2020.05.26. 21:49

A tesztelésről szól majd az év

A fehérvári raliversenyző, Szabó György átmeneti évnek tekinti a 2020-as esztendőt. Korábbi Subaru gépét hátrahagyva új autót épít az idei és a következő idényekre.

Kecskés Zoltán

Készül az új autó Fotó: versenyző

Bár a koronavírus alaposan átírta a Rally 1-es bajnokság versenynaptárát, Szabó György nem tétlenkedett. Mozgalmasan teltek napjai, idejének nagy részét vadonatúj masinájának, a Skoda Fabia felkészítésével töltötte, amely elmondása szerint semmihez sem lesz hasonlítható.

– Mindenféleképpen autót szerettem volna váltani. A 2000 köbcentis turbómotor szépen fog duruzsolni, és jóval erősebb lesz, mint elődje, a Subaru Impreza gt8 volt. Jók a tapasztalataim az evo motorokkal kapcsolatban, így alig várom, hogy a gázra lépjek, Király Evelin navigátorommal az anyósülésen. A kocsinak még kell néhány hét, mire összeáll. Hátra van még a rendszámozás és néhány papírmunka – tette hozzá.

Készül az új autó
Fotó: versenyző

Kiemelte, az idei Rally 1-es csonka szezont a tesztelésre szánja.

– Sajnos még nem tudom, pontosan hol és mikor fogunk indulni. De, ahol rajthoz állunk, ott tét nélkül tesszük. A legfontosabb az, hogy minden egyes részlet a helyére kerüljön: a futóműbeállítástól a motorvezérlésig. A 2021-es év lehet az igazi, amikor megláthatjuk, mire lehetünk valóban képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában