Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület

2020.05.19. 19:43

A szomszédban léphettek jégre a fehérvári műkorcsolyázók

Nagy volt az öröm, ugyanis két hónap szünet után foglalhatták el ismét a megszokott felületet a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület versenyzői. A fővároshoz közeli településre autóztak.

Horog László

Nagy volt az öröm, hogy újra karcolhatták a jeget

Fotó: Horog László

Kis túlzással konvoj indult Érdre, a családok autókkal vágtak neki, hogy csemetéik hatvannapos szünet után ismét tréningezzenek. A szülők a parkolóban várakoztak – vírusveszély miatt nem láthatták tréningező gyermekeiket –, a szabályok betartásával került sor az edzésre. A szakvezető, Oros Hajnalka legalább annyira feldobott volt, mint a tanítványai. Ezúttal maga köré gyűjtötte sportolóit.

– Hosszú volt ez a két hónap, közös edzések nélkül – jegyezte meg a vezetőedző. – Mivel én is a jégen nőttem fel, a pálya hangulata ugyanúgy hiányzott nekem is, mint a versenyzőimnek. Végre gyakorolhattunk, csak mosolyt láttam az arcokon. Az edzések előtt mindig összejövünk, elmondom, mit fogunk aznap csinálni, továbbá mindig hozzáteszem, a korcsolyázás olyan mint a biciklizés. Nem lehet elfelejteni. Az edzést igyekeztem úgy összeállítani, hogy teljes, átfogó korcsolyázás szerepeljen a programban, lépésekkel, ugrásokkal, forgásokkal.

Nagy volt az öröm, hogy újra karcolhatták a jeget
Fotó: Horog László

A fehérvári pálya március 13-án zárta kapuit, a Jégmadár akkor tartotta utolsó edzését. Aztán hosszú kényszerszünet következett. A szezont befejezettnek tekintették, elmaradt egy nemzetközi körverseny utolsó állomása Olaszországban, Folgariában a vírusjárvány miatt, illetve Budapesten a Valentin Kupa, Miskolcon az Avas Kupa, valamint a saját rendezésű nemzetközi verseny, a Jégmadár Kupa sem került megrendezésre, ami különösen fájdalmasan érintette a koronázóvárosiakat, nem tudtak hazai pályán bizonyítani.

– Azért választottuk az érdi pályát, mert hozzánk ez van a legközelebb, továbbá máshol gyakorlatilag nincs jég. A fővárosi Gyakorló Jégcsarnok múlt héten kinyitott, de egyelőre csak a felnőtt-, illetve a juniorválogatott gyakorolhat ott, két, negatív teszt elvégzése után. Mielőtt Érden jégre léptünk, ki kellett töltenünk egy nyilatkozatot, hogy mindannyian egészségesek vagyunk, nem tudom, a folytatásban miként alakulnak a dolgok, nagyon remélem, lassan minden visszazökken a megszokott kerékvágásba, Azt az információt kaptam, ha minden jól alakul, a fehérvári csarnok július 1-jén nyitja kapuit, hazatérhetünk. Előzőleg, június 15-én a csapat Budapestre megy táborozni a Kisstadionba, ott kezdjük meg a felkészülést az új szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában