A BTC zöld utat adott az edzésnek

2020.05.09. 07:00

A Kerecsendi Kiss Márton utcai sporttelepen hétfőn kezdődhet a munka

Miután a kormány engedélyezte, és a Bicskei Torna Club vezetősége is rábólintott, a különböző szakágak csapatai – a biztonsági előírásokat betartva – hétfőtől megkezdhetik a közös tréningeket, kisebb csoportokban. A klub tájékoztatása szerint a szabályok betartása mindannyiuk érdeke.

Kecskés Zoltán

Az utánpótlás-korosztály már alig várja a közös edzéseket Fotó: BTC

Komjáthy Péter, a Bicskei TC igazgatója kiemelte, az elmúlt hét a tervezés jegyében telt. Igyekeztek az elnökséggel közösen olyan szabályokat felállítani a felkészülésre, ami biztonságos, ugyanakkor hatékony edzésmunkát tesz lehetővé.

– Azon dolgoztunk, hogy hétfőtől megkezdődhessenek a szabadtéri edzések a bicskei sporttelepen. A beltéri tréningeket egyelőre nem engedélyezzük egyik szakágnak sem. A teniszezőknél, egyéni sportág lévén, nincs szükség külön szankció bevezetésére, ők az idényre felkészített salakpályán gyakorolhatnak. A kézilabda és a labdarúgás már egy másik kalapba tartozik – kezdte beszélgetésünket. Hangsúlyozta, a pályán tartózkodók létszámát a csapatsportoknál 14 főben maximalizálták, míg a kísérők, családtagok, szülők a megfelelő távolságtartással lehetnek jelen a sporttelepen. A klubház továbbra is zárva tart, tehát mindenkinek beöltözve kell érkeznie. Az autóbuszos szállítás szintén szünetel. Ugyanakkor minden sportolót ellátnak a hétköznapi élethez szükséges fertőtlenítőeszközzel, illetve maszkkal – nyilatkozta a klub­igazgató. Ivicz Miklós, a kézilabdások utánpótlásedzője üdvözölte a döntést. Mint mondta, a gyerekek már alig várják, hogy elkezdődjön az érdemi munka.

Az utánpótlás-korosztály már alig várja a közös edzéseket Fotó: BTC

– Az egészségügyi előírásokat követve a felnőttek, valamint az utánpótlás-korosztály is (8-15 éves játékosok, lányok, fiúk vegyesen) otthon, személyre szabott edzéstervek alapján tartották formában magukat, folyamatosan konzultálva velünk, edzőkkel. Miután többszörösen összetett sport, elsősorban funkcionális tréningeket végeztek, de a koor­dinációs képességek fejlesztése is a fókuszban volt. Már nagyon hiányzott a személyes kapcsolat, így nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy hétfőtől újraindulunk! – tette hozzá. Az edzéseket heti kettőben maximalizálta a Bicskei TC, míg a gyakorlatokat igyekeznek úgy összeállítani a kollégákkal, hogy minimálisra csökkentsék a testi kontaktot, hiszen a kézilabda olyan sport, ahol elkerülhetetlenek az érintkezések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában