Koronavírus Fejérben

2020.05.19. 17:54

A biztonságot tartják szem előtt a dunaújvárosi kézisek

A Dunaújvárosi Kohász kézilabda Ifjúsági csapat edzője, Illés Márton nem tartaná biztonságosnak összeereszteni a játékosokat. A DKKA vezetősége egyelőre kivár, és csak később dönt a közös edzésekről.

Kecskés Zoltán

A biztonságot tartják szem előtt

Fotó: egyesület

A mérkőzések elmaradása nagy szívfájdalma valamennyi sportolónak, de talán a legnagyobb próbatétel az, hogy a vezetők ebben a helyzetben is motiválni tudják a versenyzőiket.

– A felnőtt játékosok és az edzők videós oktatóanyaggal, kihívásokkal, egyéni edzéstervekkel igyekeznek formában tartani az utánpótláskorú játékosokat, valamint megyei női csapatunkat, miközben kreatív feladatokkal próbáljuk fenntartani a motivációt.

– Úgy gondoljuk, könnyelmű lenne a közös edzés – mondta lapunknak Illés Márton. – Játékosaink, a bajnoki menetrendben is végezték az előirányzott edzéseket, és ez nem változott a járványhelyzetben sem. A megadott egyéni terv alapján hetekre lebontva végezték az erősítő, futó és koordinációs képességek fejlesztésére irányuló edzéseket. Természetesen nem ideális a helyzet, de jelenleg nem tartanánk biztonságosnak, ha összeeresztenénk a kéziseket – tette hozzá.

A biztonságot tartják szem előtt
Fotó: egyesület

Mindezért online folytatódnak a gyakorlások és legközelebb majd a nyár derekán találkoznak egymással a csapatok, bár való igaz, már mindenkinek hiányzik a személyes kapcsolat.

– Annak, aki világ életében csapatban dolgozott, nehéz volt elfogadni a pandiémia miatt kialakult helyzetet, hogy egyedül kell dolgoznia a négy fal között. Az idény gyakorlatilag véget ért, így a józan ész is azt diktálja, hogy a csoportos gyakorlást már csak a következő idényre való felkészülés jegyében indítjuk el. Ezért elkezdtük a nyári táborok szervezését, bízunk a környékbeliek részvételében – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában