száguldó cirkusz

2020.04.27. 19:37

Zöld utat kaphatnak a lóerők

Már nyár közepén útjára indulhat a száguldó cirkusz, így a Magyar Nagydíj sorsa is pozitív irányba dőlhet el.

Dévai Nándor Csaba

Július elején veheti kezdetét a száguldás

Fotó: Tumbász Hédi

A korábbi hírközléseknél jóval optimistább hangvételű közleményt adott ki hétfőn a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey, miszerint július 5-én, az Osztrák Nagydíj hétvégéjén kezdetét veheti a pontvadászat.

Amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul, egy 15-18 versenyből álló, decemberig tartó szezon vár a pilótákra és a csapatokra, a helyszínek pedig havi lebontásban így néznek majd ki: a július-augusztusi időszakban rendezik az európai nagydíjakat – a brit nagydíjat biztosan zárt kapuk mögött, a június 28-ról halasztott francia körversenyt pedig egyelőre ismeretlen időpontban –, majd szeptember októberben következik Ázsia. Október-novemberben Ázsia mellett az amerikai kontinensre is eljutnak a pilóták, majd decemberben visszatérnek a Közel-Keletre, hogy a szokásoknak megfelelően Abu-Dzabiban legyen a szezonzáró verseny.

Július elején veheti kezdetét a száguldás
Fotó: Tumbász Hédi

Az eredetileg augusztus 2-i hétvégére kitűzött Magyar Nagydíj végső időpontja, illetve az, hogy nézők által látogatható lesz-e, még nagyban függ a vírushelyzet további alakulásától, ám egyelőre úgy tűnik, idén is ellátogatnak hazánkba a világ legjobb autóversenyzői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában