Válogatott szakember keze alatt fejlődnek

2020.04.23. 19:46

Új kapusedző a jégkorong-akadémián

Székely Csaba személyében rutinos tréner segítségével bontogathatják szárnyaikat a jövő hálóőrei.

Dévai Nándor Csaba

Új arc az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiánál Fotó: SAT

Fotó: Soos Attila Etele

A székesfehérvári jégkorong történetében folyamatosan kulcsszerepet töltöttek be a kapusok a csapat életében, nem egy emlékezetes élményt okozva a szurkolóknak. Az osztrák bajnoki kaland kezdete óta több válogatott hálóőr, így Szuper Levente, Bálizs Bence, Hetényi Zoltán, Rajna Miklós őrizte a Volán kapuját, de olyan emlékezetes idegenlégiósok is színesítették a sort, mint Tommi Satosaari vagy a 2019 nyarán közönség­kedvencként távozó Mac Carruth. Az ő nyomdokaikba kell lépniük a mostani 10-12 éves gyerekeknek, és ehhez nyújthat segítséget az érkező szakember.

Új arc az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiánál Fotó: SAT

– Gyergyószentmiklóson születtem, ott kezdtem el jégkorongozni, majd 16 évesen a MAC Budapest csapatához igazoltam. A junior korosztályt már a Vasasban kezdtem, és a játék mellett 2011 novemberétől edzőként is tevékenykedem. Dolgoztam vezetőedzőként U8–U12-es korcsoportig, másodedzőként pedig egészen U16-ig. Az elmúlt két évben a kapusok felkészítésével foglalkoztam, a legkisebbektől a felnőttekig. A klubmunka mellett öt éve dolgozom a különböző korosztályos válogatottak kapusaival is – mutatkozott be az akadémia honlapjának. – Örömmel fogadtam Fekti István sportigazgató megkeresését. Fehérváron minden a jégkorongról szól, nagyon tetszik az akadémia szervezeti működése, a szakmai munka is kiváló, tehát minden feltétel és lehetőség adott az alkotói munkára. Ezért döntöttem úgy, hogy kilenc év után távozom a Vasastól.

Meglehetősen széles feladatkörben, komoly célkitűzésekkel kezdi a munkát Székely.

– Feladatom lesz az összes utánpótlás korosztály kapusai­nak felkészítése. Májusban találkozom újra Fekti István sport­igazgatóval, és elkészítjük az edzések beosztását, tervezetét. A kapus- és csapatedzések töltik ki majd a hétköznapokat, a hétvégéket pedig a mérkőzések. Céljaim között szerepel, hogy a 2020/2021-es szezon végén minden kapus saját magához képest előrelépjen, fejlődjön és motivált legyen. Szeretnék egy olyan légkört teremteni a hálóőrök között, ahová mindenki örömmel jön és kihozhatja magából a legtöbbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában