asztalitenisz

2020.04.08. 11:00

Minden korosztályban jól állnak a szondisok

Felfelé ívelő szériát szakított meg a koronavírus miatti leállás a Honvéd Szondi György SE asztalitenisz szakosztályánál, az eddigi eredmények okán viszont nincs ok az elkeseredésre.

Dévai Nándor Csaba

Éppen tavaszra lendült formába az NB I-es csapat Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Megyei és országos szinten is komoly tényezőként vannak jelen a Szondi pingpongosai, hiszen amellett, hogy a másodosztálynak számító NB I-ben a második, míg az NB II-ben az ötödik helyen állnak alakulataik, a megyei bajnokságokban is előkelő helyezéseket foglalnak el. A 2019/2020-as, egyelőre igencsak csonka idényt Volsik János, az egyesület rutinos szakosztályvezetője értékelte.

– Ősszel egy érdekes szériába futottunk, sorozatban értük el a döntetleneket – mondhatni bárkivel kerültünk szembe, kiesőjelölttől kezdve az erősebb ellenfelekig. Közrejátszott még a szereplésünkben, hogy Kaiser János tavaszra lendült igazán formába, akkor viszont minden mérkőzésünket hozni tudtuk. Olyannyira sikerült felpörögni, hogy a mezőny teljesítménytáblázatán a harmadik helyen álló játékosunkat, Jakab Gábort (85 százalék) Kaiser követi 84,2 százalékos győzelmi rátával. Elmondható tehát, hogy teljesen megérdemelten állunk a második helyen.

Az eddigi egy vereséget a pécsi PTE PEAC Kalo-Méh II. csapatától szenvedték el a szondisok, amely, mint arra neve is utal, a második számú baranyai csapat.

– Olyan bázissal dolgoznak a pécsiek, amely párját ritkítja. Extraligás csapatuk mellett van két NB I-es alakulatuk is, de ott vannak az NB II-ben és az NB III-ban is. Egy nagyon jó modellt követnek, miszerint az aktív versenyzéstől visszavonuló játékosokat edzőként tartják a klubnál, az eredmények pedig magukért beszélnek.

Éppen tavaszra lendült formába az NB I-es csapat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Utánpótlás terén kifejezetten jól áll a fehérvári egyesület, kicsiktől a nagyokig jelen vannak a bajnokságokban.

– A jelenleg NB II-ben küzdő csapatunk egy nagyszerű menetelés révén ért el oda, ahol most van, minden évben osztályt lépve jutottak el ide a megye I-ből. Az NB III-ból az NB II-be lépve igen nagy a „lépcső”, így a mostani ötödik hellyel nincsen semmi gond, és ahogy ők is fejlődnek az erősebb mezőnyben, úgy fognak javulni az eredmények is. Megye I-ben a 16–17 éves, míg megyei II-ben a 11–12 éves fiatalok jutnak szóhoz, egy-két idősebb játékossal kiegészülve, akik terelgetik őket a helyes irányba. Létszámot tekintve a 21 évesekkel bezárólag 51 fiatal versenyez nálunk. Ki kell emelni Horváth Tibort, aki az országos ifjúsági mezőnyben a 41. helyen áll, valamint Varga Tamást, aki a serdülők között 28.

A sportélet mellett a gazdaságot is megrogyasztotta a vírus, amely problémákat vethet fel az egyesület működésében.

– Ahhoz, hogy a folytatásban edzeni tudjunk, fizetni kell majd a terembérletet a tankerületnek, miközben több támogatónk is komoly problémába került a jelenlegi helyzetben. Természetesen nem adjuk fel, abból főzünk, amink van, de az biztos, hogy nehéz időszak elé nézünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában