négyéves keretmegállapodások

2020.04.26. 18:41

Közös nevezőn a fociakadémiák vezetői

A magyar futballakadémiákkal kapcsolatosan tartottak megbeszélést a Puskás Akadémián az államilag elismert akadémiák vezetői.

Káldor András

Takács Mihály elárulta, egységes lesz a filozófia Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

– A labdarúgó akadémiák igazgatóival megbeszélésen vettünk részt, amelynek az egyik fő napirendi pontja a közös szakmai álláspont kialakítása volt – hangsúlyozta Takács Mihály, a Puskás Akadémia főigazgatója. – Az állam ellenőrzi az akkreditált sportakadémiákat, az eljárásnak megvan a magas kitételű szempontrendszere, a felülvizsgálat évente lesz.

Az akadémiák négyéves keretmegállapodásokat kötöttek.

– Megállapodtunk egy közös szakmai alapelveken nyugvó dokumentációban, amelyben egységesítettük azokat a fundamentumokat, amelyek nem kötődnek az akadémiák arculatához. Az alapdokumentumban rögzítettük a korosztályos képzés területeit, illetve azokat a módszereket, amelyeket a klubfilozófiákhoz igazítva ugyan, de egységesen fogunk használni. Készítünk továbbá egy közös online felületet, ahol napi szinten látható lesz az adatfelhasználás a korosztályos képzésben a különböző tudományos területek vonatkozásában.

Takács Mihály elárulta, egységes lesz a filozófia
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Természetesen a koronavírus-járvány is célkeresztbe került a Puskás Akadémián.

– A csapatok munkamódszerében sok hasonlóság van, a játékosok egyéni edzésprogram szerint készülnek. A tapasztalatok alapján a fiatalok mindenhol kitartóan, fegyelmezetten teljesítik a feladataikat. Sajnos négy dolog van, amelyeket nem tudtunk helyettesíteni: a tér, az idő, a labda és az ellenfél – ezeket nem lehet az otthoni személyre szabott edzésekkel pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában