HSMA

2020.04.27. 14:52

Gigászi küzdelem a kalandparkban – Sikert sikerre halmoz a fehérvári erősember

Április hónapban négy esemény keretén belül, zárt kapuk mögött rendezték meg a HSMA Trophy erősember bajnokságot, melyen több fehérvári siker is született.

Elekes Gergő

A 120 kg-os bödön megizzasztotta a versenyzőket

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Legutóbb április 25-én a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban találkoztak a sportemberek (méghozzá nemcsak a férfiak, de a hölgyek is), akik több kategóriában is összemérték erejüket.

A koronavírus-fertőzés okozta helyzet miatt a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, emiatt egy diplomás szakápoló felügyelte a higiéniát a helyszínen, egy kategóriában maximum négy erősember vehetett részt, és minden versenyző után fertőtlenítették az összes használatos eszközt. Ezen kívül ügyeltek a megfelelő távolság betartására is, sőt, ajándékként egy ffp2-es maszkot is kaptak a titánok a szervezőktől.

Lendül a súly
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A fehérvári Mounier Stephane a Masters Trophy, azaz a 105 kg feletti masters korúak versenyében lépett a pályára. Itt négy versenyszámban bizonyíthatták rátermettségüket és gigászi erejüket a negyven év felettiek, a feladatok között pedig egy 120 kg-os bödön 120 cm-es állványon való ötszöri átdobása, 62,5 kg-os egykezes kézisúlyzó fej fölé történő kinyomása, 320 kg-os traktorkerék ötszöri időre történő átfordítása, valamint egy 322,5 kg-os lengősúly 20 méteren történő szállítása szerepelt.

A 120 kg-os bödön megizzasztotta a versenyzőket
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A verseny szorosságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a dobogós helyezettek között mindössze fél-fél pont döntött, a fehérvári versenyző az első három szám után még az élen állt, ám az utolsó, lengősúlyos feladatnál 5 tized miatt két helyet is hátracsúszott úgy, hogy közben a saját korábbi idején három másodperccel javított.

Mounier Stephane sokáig az élen állt, aztán jött a lengősúly
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén az elsőséget Vinkler Ádám gyűjtötte be 11,5 ponttal, őt Németh Róbert követte 11 ponttal, míg a dobogó legalsó fokára a székesfehérvári Mounier Stephane léphetett fel 10,5 ponttal.

Masters Trophy U105-ös (105 kg alatti masters korúak) kategóriájában további Fejér megyei sikerek is születtek a versenyen, hisz Pánczél Zoltán második helyen, míg Molnár Attila negyediken finiselt.

A traktorkerekes versenyszámot Mounier Stephane nyerte meg
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Mounier Stephane-t telefonon sikerült utolérnünk, aki elmondta, célja legalább a harmadik hely elérése volt, hisz olyan versenyzőkkel küzdött meg, akik megjárták a profi ligát is és évtizedes múlt van a hátuk mögött. Ennek fényében külön örömmel tölti el, hogy végig fej-fej mellett haladt a többiekkel. Nem ez volt azonban a székesfehérvári erősember egyetlen sikere a hónapban, április elején ugyanis sziklaemelő OB-n masters kategóriában is sikerült az aranyat bezsebelnie.

És hogy milyen a hangulata egy ilyen versenynek? A szervezők egyik korábbi videójából ezt is megtudhatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában