ARAK

2020.03.10. 23:28

Négyen a döntőben a téli dobó ob-n

Miközben a fiatalok két arany- és egy ezüstérmet szereztek az újonc- és serdülő téli dobóbajnokságon, addig az ARAK atlétái közül négyen is döntőben viaskodtak a felnőttek mezőnyében.

Ferencz Balázs

Pásztor Bence 4. lett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ARAK atlétái korábban a sprint, valamint a középtáv futószámaiban jeleskedtek igazán, aztán az ugrók is egyre több érmet szállítottak a hazai vagy a nemzetközi viadalokról. Újabban egyre több fehérvári dobóatléta is eredményesen szerepel.

A szombathelyi téli dobóbajnokságon a felnőttek között negyedik lett Pásztor Bence a férfiak kalapácsvetésében, 71,51 méteres eredményével megközelítette az ebben az időszakban dobott legjobbját. Ugyanitt Hudi Ákos hatodik lett 68,07 méteres eredménnyel.

A nők kalapácsvető-mezőnyében Brandl Lilla az ötödik helyen zárt 56,38 méteres eredménnyel, ami három méterrel nagyobb, mint a tavaly ilyenkor dobott legjobbja.

Pásztor Bence 4. lett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Thardi-Veress Vajk a férfi diszkoszvetők között nagy egyéni rekorddal végzett a hatodik helyen.

Mindeközben Budapesten rendezték az idei fedett pályás atlétikai bajnokságok záróeseményét, az újoncok és serdülők összetett bajnokságát. A 13 éves Ódor Balázs első egyéni bajnoki érmét nyerte az újoncok négypróba versenyszámában. A legfiatalabbak a 60 gát, távol, súly, magas versenyszámokban mérettettek meg. Ódor Balázs a négy számból kettőt is megnyert. Babos Rita tanítványa a nap végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A serdülő fiúk mezőnyében Trenka Ádám 8. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában