Kézilabda

2020.03.05. 20:01

Megszilárdítaná helyét a Kohász

Mosonmagyaróvárra látogat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H első osztályú női kézilabda­liga márciusi párharcán.

Korondy Tamás

Szekerczés Luca (pirosban) a motorja a Kohász játékának

Fotó: DKKA

Amolyan középmezőnybeli rangadó lehet ez a Duna mentiek és az óváriak között – aki nyer, nagy lépést tehet a pontvadászatban előre. A hazai gárda nem titkolt célja, hogy végre bebiztosítsa helyét az első 8-10 csapat között, ezzel együtt szinte biztosan elkerülje a kieső zónát, míg György László csapata a Vác és az MTK nyomába eredne – ám ehhez égető szükség van a győzelemre.

Bognár Róbert, a ­mosoniak vezetőedzője egyébiránt dicsérte a dunaújvárosi lányok képességeit, de számukra is minimum a pontszerzés az elfogadható.

– A bajnokságban vannak csapatok, amelyeknek a stílusa nem igazán fekszik nekünk, és a Dunaújváros ezek közé tartozik. Gyorsak, sok jól cselező, technikás játékosuk van, akik gondot tudtak okozni nekünk a legutóbbi mérkőzéseken is (még az ősszel 27-20-ra a Kohász nyert – a szerk.). Ezeknek a tanulságait levontuk, és az edzéseken alaposan felkészültünk azokból a játékelemekből, amelyekkel ezt majd ellensúlyozni tudjuk. Az egyértelmű, hogy kizárólag az MTK ellen bemutatott küzdőszellemmel, lelkesedéssel tudjuk legyőzni a dunaújvárosi csapatot (27-27 – a szerk.).

Szekerczés Luca (pirosban) a motorja a Kohász játékának
Fotó: DKKA

A vendégek húzóembere továbbra is az NB I góllövőlistáján 108 találattal az ötödik helyen álló Szekerczés Luca, de ott van a minden hájjal megkent Triscsuk Krisztina, vagy az egyedüli, Fejér megyéből a válogatottba beválasztott szélső, Grosch Vivien. Előbbi az októberben, Dunaújvárosban rendezett találkozó alkalmával is 8 góllal vette ki a részét a hazai sikerből.

Mindkét csapat túl van felkészülési meccseken, ám a hazaiak egy hete már játszottak, míg a Kohász legutóbb két héttel ezelőtt szerepelt éles meccsen – ez döntő lehet majd a végelszámolásnál. A találkozót az UFM Arénában rendezik majd 18 órás kezdettel.KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában