hét aranyérem

2020.03.03. 21:25

Fehérvári dominancia fedett pályán

Harmincnégy indulásból 25 alkalommal végeztek az első nyolc hely valamelyikén az ARAK Up. Akadémia versenyzői az ifjúságiak és juniorok atlétikai országos bajnokságán. A fedett pályás viadalon hét aranyérmet gyűjtöttek a fehérváriak.

Ferencz Balázs

Varga Tamás kétszer is gratulálhatott tanítványának, Boginak F.: Lengyák

Az ifik és a juniorok, azaz a 16–19 éves atléták fedett pályás országos bajnokságán a legeredményesebb klubok között végzett az ARAK, hiszen a hét bajnoki arany mellett egy ezüstérmet, s négy bronzmedált hozhattak haza a fehérvári atléták.

Csúcstartóként és címvédőként térdelt rajtgépbe az ARAK-nál sportoló móri lány, Takács Boglárka, akinek győzelmeihez kétség sem férhetett, meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. A tavaly Európa-bajnoki döntőben futó sprinter 60 méteren és 200 méteren is csak az órával versenyzett, nem tudták megközelíteni. Két aranyat zsebelhetett be Mohai Regina is. A 400 méteres síkfutásban taktikus futással elért egyéni csúccsal, a 4x200 méteres váltó befutójaként óriási hajrával érkezett elsőként a célba. Az „aranyos” stafétában Gombolai Nóra, Gimesi Kata és Grubits Liliána voltak tevékeny társai. Mohai Regina elsőségei mellett 200 méteren másodikként ért célba. Blaumann Marcell elsőéves ifiként végletekig kiélezett csatában, egyéni csúcsot javítva nyert a 200 méteres távon. Klubtársait is megelőzte, Tatai Zalán harmadik, Csornai János negyedik lett. Kovács Bencével kiegészülve a 4x200 méteres váltóban nem volt ellenfele a négyesnek, aranyéremmel zártak a fiúk úgy, hogy éppen elmaradtak az országos csúcstól.

Varga Tamás kétszer is gratulálhatott tanítványának, Boginak F.: Lengyák

Az ARAK dunaújvárosi távolugrója, Endrész Klaudia ha csak egyet ugrik, már nyeri az ob-t. Minden kísérlete a mezőny fölé nőtt. Ezúttal 607 centiméteres idei legjobbjával nyert aranyat. Endrész a 60 méteres síkfutásban is elindult, ott a negyedik helyen ért célba. 60 méteren ért el egyéni csúcsot és lett bronzérmes Csornai János, negyedikként pedig azonos idővel Tatai Zalán végzett. A lányoknál Gimesi Kata futott nyolc másodperc alá, és lett ötödik. Az ifjúságiaknál Szabó Gréta a nagyon szoros és izgalmas távolugrás utolsó sorozatában elért egyéni csúccsal nyert bronzérmet. Gimesi Kata ugyanitt hatodik lett. Csetényi Zsolt a hármasugrásban érte el élete legjobbját, amivel a harmadik lett. Homonnai Dávid hatodik lett a hármasugróknál, akárcsak a lányoknál egyénit ugró Mergl Zoja, itt hetedikként Aubermann Olívia zárt. Rúdugrásban Várnagy Dorka, 60 gáton Bolla Gergő zárt a hatodik helyen. Gombolai Nóra 60 gáton és 400 méteren is a hetedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában