Koronavírus Fejérben

2020.03.12. 21:12

Elmarad az öttusa bajnokság: a fehérváriak sem állnak rajthoz

Elmarad az öttusázók péntekre és szombatra tervezett hazai seregszemléje is a fővárosban

Horog László

Demeter Bence sem versenyezhet a hét végén

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy a többi sportágban, úgy a modern pentatlonisták sem állnak rajthoz pénteken és szombaton, ugyanis a koronavírus elleni védekezés érdekében veszélyhelyzetet jelentett be kormány szerdán délután. A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a hét végén rendezendő Nu Skin felnőtt országos bajnokság és a következő hétvégén megrendezendő MK-fordulók elmaradnak.

Demeter Bence sem versenyezhet a hét végén
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A viadalon a Volán Fehérvár a férfiaknál és a nőknél jelentős létszámban tervezte az indulást, az Alba ÖSE színeiben az ötkarikás kvótára hajtó Alekszejev Tamara, valamint Ormándi Rebeka készült a seregszemlére. Az elmaradt ob pénteki napján, saját felelősségre, laser run futamokat rendez a honi szövetség. A MÖSZ illetékesei arról tájékoztatták a sportolókat, a futamokon a részvétel nem kötelező, semmilyen következménye nem lesz, ha valaki nem akar ezen részt venni.

– Nem öröm, hogy a hazai legjobb felnőtt és utánpótlás-versenyzők nem állhatnak rajthoz, ráadásul spanyol és mexikói sportolók is jelezték indulási szándékukat. Az ifik és a juniorok számára a verseny fontos válogató lett volna a soron következő világeseményekre, a felnőttek pedig a VK-viadalok előtt lemérhették volna, hol tartanak a felkészülésben. Kértem fentiek szíves tudomásulvételét és betartását mindannyiunk érdekében, valamint megértésüket a kialakult helyzet miatt – mondta Gallai István, a szövetség főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában