Megszakított sorozat

2020.03.09. 19:09

A Puskás hét meccs óta tartó veretlenségét feledtette a Vidi

Ellentétes félidők után 4-1-re nyert a Mol Fehérvár FC a Puskás Akadémia FC otthonában az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 24. fordulójában. Joan Carrillo hitt a fordításban, Hornyák Zsolt azonban csalódott volt.

Ferencz Balázs

A második félidőben a Puskás Akadémia fölé nőttek Nego Loic és társai

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A felcsúti megyei rangadó első félidejében a Mol Fehérvár FC-nek szinte momentuma sem volt, a Puskás Akadémia FC energikusan futballozott, s Luciano Slagveer első NB I-es góljával a vezetést is megszerezte. A szünet után azonban az addig rengeteget hibázó piros-kékek már más felfogásban futballoztak, s nem adtak esélyt a Puskásnak. Funsho Bamg­boye, Ivan Petrjak, Nikolics Ne­manja és Stopira találataival megfordította a meccset a Vidi.

– Jó mérkőzést játszottunk egy támadólag fellépő Puskás Akadémia ellen. Jól kezdtük a találkozót, voltak lehetőségeink, de egy hibánk után megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd kiegyenlítetté vált a találkozó – értékelt a meccs után Joan Carrillo, a fehérváriak trénere. – A szünetben Juhász Rolandot sérülés miatt kellett lecserélnünk, majd a háromvédős rendszer mellett döntöttünk. Az edzéseken és az edzőmérkőzéseken már dol­goztunk ezen a felálláson. Kockázatot kellett vállalnunk, és ez bejött, mert mindenki hittel küzdött és nagy intenzitással játszott a pályán.

A második félidőben a Puskás Akadémia fölé nőttek Nego Loic és társai
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Jó labdabirtoklásaink voltak az ellenfél tizenhatosának közelében, a játékosok remek döntéseket hoztak és nagyon motiváltak voltak. Nem voltam különösebben ideges a szünetben, mert a játékosok teljesítményét és arcát látva meg voltam győződve arról, hogy hiába vagyunk hátrányban, meg tudjuk fordítani a találkozót.

A Puskás vezetőedzője pszi­chés problémákat vélt felfedezni csapatán.

– Nagyon szomorú vagyok a végeredmény miatt. Három, ha szigorú vagyok, akkor négy gólt rúgattunk a Vidivel. Ilyen hibákat az élvonalban szereplő játékosok nem követhetnek el. Ezek alaphibák voltak – rossz kirúgás, a labda el nem rúgása –, ilyen szituációkból egy is sok, nemhogy három – vélekedett Hornyák Zsolt. – Az első félidőben agresszívek voltunk, láttam az akaratot, s bizakodó voltam, de a Vidi egy jó csapat, amely kihasználta, hogy visszahoztuk őket a meccsbe. Igyekeztünk előre változtatni, Gyurcsó előrébb lépett, jött Sós Bence gyorsítani a széleket, Favorov is feljebb ment, de ezek már csak próbálkozások voltak, 3-1-nél… Ezt a mérkőzést simán tudtuk volna hozni, de a saját hibáinkkal visszahoztuk a mérkőzésbe a Fehérvárt. El kell gondolkodni azon, hogy ezeket a hibákat milyen okból követik el a játékosok. Vagy nem tudják megoldani a feladatot, vagy nincs rá energiájuk, hogy megoldják, vagy egyszerűsíteni kell nekik a munkát. Ha komolyan előre akarunk lépni, a pszichológián sokat kell dolgozni, mert nyomás alatt sokat hibázik néhány játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában