Elfoglalhatja helyét a padon az új tréner

2020.02.01. 07:25

Visszavágni az alföldieknek

Ősszel a kecskemétiek győztek, az albások visszavágásra készülnek a szombaton, 18 órakor kezdődő összecsapáson.

Horog László

A pécsiek legyőzése után újabb hazai skalpra tör az Alba Fotó: FG

Fotó: gaborfeherphoto

Az Alba–KTE-Duna Aszfalt bajnoki ezúttal amolyan betétszámnak is felfogható, ugyanis csütörtöktől Európa egyik legnagyobb utánpótlástornája zajlik a Gáz utcai csarnokban. A szombati játéknap első három meccse, valamint a játéknapot 20.45-től záró magyar A válogatott–Real Madrid derbi közé ékelődik a Fehérvár felnőtt kosarasainak összecsapása. A vendégek erőssége az összeszokottság, Forray Gábor vezetőedző évek óta építgeti együttesét. Rendre a rájátszásba vezeti a gárdát, az idei szezonban a megszokottnál hektikusabban szerepelnek, az utóbbi négy bajnokit elvesztették, visszacsúsztak a 11. pozícióba. A korábbi sikerek után Szolnokon 94-69-re kaptak ki, a Paks ellen hazai pályán, végig parázs hangulatú, kosárban gazdag derbin 105-99-re, az edzőcserén átesett Pécsi VSK pedig 84-62-re verte őket Baranyában. Az utolsó meccs volt igazán fájó, az esélytelennek vélt, előzőleg nem sokat mutató szegediek győztek 81-78-ra a Messzi István Sportcsarnokban.

A pécsiek legyőzése után újabb hazai skalpra tör az Alba Fotó: FG

A KTE 7 diadalt és 10 kudarcot számlál, a házigazdák lényegesen jobban állnak, a 4. pozícióban várják a hétvégi derbit. Az utolsó két mérkőzésen aratott győzelemnek köszönhetően elmozdultak a táblázat 6. helyéről, előbb a Pécset verték itthon 88-86-ra, majd Szegeden nyertek 88-80-ra. Az albások 10-7-es mérleggel rendelkeznek, előttük az ASE (12-5), a Körmend (14-3) és a mezőnyből kiemelkedő Falco (16­-1) helyezkedik.

A kék-fehérek utóbbi meccseihez képest komoly változást jelent, hogy a két hete szerződtetett Arie Shivek elfoglalja helyét a kispadon. Eddig is ott ült, de nem vezetőedzőként dirigált, ugyanis időbe telt, míg a hazai szövetség áldását adta a munkavállalásra. Héber nyelvű edzői diplomáját honosítani kellett, az oktatási hivatal is bólintott, ezek után kerültek a papírok az MKOSZ-be, akik megadták a szükséges engedélyt. Kétszer Pethő Ákos másod­edző dirigálta Molnárékat, a fiatal tréner százszázalékos teljesítménnyel adja át a stafétabotot a rutinos, izraeli szakvezetőnek.

– Az ellenfél tapasztalt kosarasokból áll, akik jól ismerik a magyar bajnokságot, kulcsjátékosaik már több szezon óta együtt játszanak.

A védekezés kulcsfontosságú lesz, mellettünk szól a hazai pálya, csak a győzelem elfogadható – mondta Takács Milán, aki 2 pontot szerzett a KTE elleni, októberi találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában