Villámlátogatás

2020.02.28. 15:00

Újabb kihívások előtt Horváth Gábor, a Vidi egykori labdarúgója

Két napot itthon töltött Horváth Gábor, a Vidi négyszeres válogatott futballistája. Az egykori védő a nyártól korábbi klubja, a NAC Breda U17-es együttesénél dolgozik.

Horog László

Horváth Gábor tíz éve játékosként is erősítette a Breda gárdáját, a legmagasabb osztályban

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Villámlátogatáson?

– Igen, a hét elején hazaugrottam két napra, hiányzott a családom. Édesanyám és a nővéremék egyaránt Hollandiában, ugyanabban a városban élnek, én a testvéreméknél lakom. Azonban a párom, az Alba FKC kézilabdázója, a francia Claudine Mendy Fehérváron él a kislányával, amikor tudok, jövök haza hozzájuk, valamint a lányomhoz. Ilyenkor feltöltődöm, imádom Fehérvárt, itt születtem, nőttem fel, itt vannak a barátaim. Beleszívok a városom levegőjébe, aztán utazom vissza Hollandiába, folytatom a munkát az utánpótlásban.

Pályaedzőnek szerződött, ám az elmúlt időszakban vezetőedzőként irányította a 17 éven aluli gárdát.

– Változás történt a felnőttek kispadján, a vezetőedzőt elküldték, a korábbi másodedző vette át a stafétát, aki felkérte segítőnek az én kollégámat. Újabb váltás történt, érkezett a DAC Dunaszerdahely trénere, a német Peter Hyballa, a kollégám pedig egy hét közös munka után úgy döntött, nem marad a felnőtteknél, hanem visszatér az utánpótlásba, is­mét átvette az U17 vezetését. Szerettem volna dirigens maradni, a vezetőktől volt is ígéretem: ha edzőtársam nem jön vissza, én fejeztem volna be a szezont.

Horváth Gábor tíz éve játékosként is erősítette a Breda gárdáját, a legmagasabb osztályban
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Tanulságos másfél hónap volt, január 1-jétől február közepéig Spanyolországban edzőtáboroztunk a fiúkkal, aztán két edzőmeccset, valamint négy bajnokit vívtunk. Utóbbi derbiken kétszer kikaptunk, egyszer nyertünk és egyszer végeztünk döntetlenre. A győzelem emlékezetes volt, korábbi csapatomnak, az ADO Den Haagnak ötöst rúgtunk, a hatodik helyen adtam át a gárdát, az első hatban kell lennünk, hogy a felsőházban folytassuk. Ez másodosztályú bajnokság, alsóházzal és felsőházzal. A lenti, decemberig tartó küzdelmeket megnyertük, a tavasszal felül kell jól szerepelnünk, hogy ősztől a legjobbak, azaz az Ajax, a PSV és a Feyenoord ellen játszhassunk, tehát a legmagasabb osztály, az Eredivisie együtteseivel. Ez számomra komoly lehetőség, hollandul tartok videóelemzést, taktikát, a célom az, hogy majdan edző legyek a felnőtteknél, a legmagasabb osztályban. Mindenkinek ez az elképzelése, amikor kispadra ül, remélem, én meg is tudom valósítani. Akár Magyarországon, akár másutt.

A Breda felnőtt gárdája egykor meghatározó volt az elit­ben, válogatott magyar lé­giósokkal, jelenleg a má­sod­osztályban szerepel. A cél a feljutás?

– Igen, jelenleg a hatodik helyen állnak, ami osztályozós helyet jelent. Az első kettő azonnal feljut az elitbe, négy együttes körmérkőzést vív, a legjobb pedig találkozik a 18 csapatos első osztály 16. helyezettjével. A győztes folytatja legfelül, a cél az, hogy a gárda visszatérjen a legjobbak közé. A kupában remekel a NAC, már a négy között van az AZ Alkmar idegenbeli legyőzésével, előzőleg a PSV Eindhovent búcsúztatták, leg­közelebb az elődöntőben a Feyenoord Rotterdammal ta­lálkoznak idegenben. Remélem, összejön a bravúr most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában