Felcsúti delegáció

2020.02.13. 08:00

RealTanoda: kosarasok találkozója a spanyol fővárosban

Életükben először ültek repülőre a RealTanoda kosaras lányai, akik azért érkeztek a spanyol fővárosba, hogy a Copa Alma kosárlabdatorna keretében mérkőzzenek meg a Real Madrid Alapítvány által a világ számos országában működtetett szociális és sportprogram növendékeivel.

Káldor András

A felcsúti lányok a Real Madrid csarnoka előtt

Fotó: pfla.hu

Spanyolok, portugálok, marokkóiak, és a magyarok – sorra érkeztek az egyes nemzetek delegációi a spanyol fővárosba, ahol kezdetét vette rendhagyó megmérettetésük, a Lélek Kupájának kosaras változata. Hazánkat a RealTanoda elnevezésű program nyolc kiválasztott ifjú hölgye képviseli Baboss Botond programfelelős és Siposné Katalin edző vezetésével. A torna fókuszában korántsem annyira a győzelem, a versengés, hanem az integráció, a közös játék öröme, a másikkal való találkozás lehetősége, a fiatalok közösségbe való bevonása, a sport egyetemes nyelvének megismerése áll. A Real Madrid Alapítvány évről évre megrendezi tornáját, a Copa Almát, a szociális és sportiskolák hagyományos nemzetközi találkozóját – ennek mintájára hívták életre a programban részt vevő kosárlabdázók számára kigondolt tornát, amelyet a Real Madrid edzőközpontjában, a Valdebebasban, a királyiak első számú kosárlabdacsapatának edzőpályáján rendeztek. A pályát mondhatni a Real Madrid első számú kosárlabdacsapatának játékosai „adták kölcsön” a tanodásoknak – azok a kosárlabdázók, akiket a WiZink Centerben a Betis ellen láthattak korábban játszani.

A felcsúti lányok a Real Madrid csarnoka előtt
Fotó: pfla.hu

A háromnapos torna első napján vegyes csapatokban játszottak az egyes nemzetek, négy a négy ellen. A második napon ugyancsak vegyes csapatok formálódnak, ám ezúttal három a három ellen. A harmadik, avagy a zárónapon pedig már a saját nemzetük színeiben lépnek pályára a gyerekek, öt az öt ellen. Spanyolország, Portugália, Marokkó és Magyarország összesen több mint harminc ifjú kosarasát küldte pályára. A kosarazás mellett a közös játéké volt a főszerep, a madridi sportváros egyik műfüves pályáját lephették el a gyerekek, hogy különféle ügyességi feladatokban mutassák meg tudásukat.

Az érzékenyítés jegyében fogyatékossággal élő fiatalokkal is együtt játszhattak, a nap zárásaként bejárhatták a Bernabéu Stadiont, és megtekintették a Real Madrid történetét bemutató tárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában