Jégkorong

2020.02.13. 21:46

Otthon kell javítania a villachi botlást az AV19-nek

Hazai jégen fogadja péntek este 19.15-kor a középszakaszra megtáltosodó Innsbruck gárdáját a Hydro Fehérvár AV19.

Dévai N. Csaba

Legutóbb innsbrucki siker született, most ez nem fér bele

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Három mérkőzés ment le a tízmeccses középszakaszból, féltávhoz közelítve pedig még mindig rájátszást érő helyen találjuk a Fehérvárt az alsóházi tabellán. Ez a helyzet egy ennyire szoros bajnokságban azonban villámgyorsan megváltozhat, egy-két forduló eldöntheti az együttesek sorsát. A Volán előtt álló két együttes, a Linz és a Vil­lach jelenleg öt pont távolságnyira vannak, míg a fehérváriak sarkában járó Innsbruck csupán rosszabb gólkülönbsége miatt nézi a magyar csapat hátát. Ebből kifolyólag két szempontból is kulcsfontosságú lesz az Innsbruck elleni pénteki összecsapás: egyfelől tartani kell a lépést az élen járókkal, akik nem mellesleg egymás ellen küzdenek majd pénteken, szóval biztosan hullajt majd egyikük pontokat, másrészt le kell szakítani az üldözőket, mielőtt kiéneklik a sajtot a fehérváriak szájából.

Legutóbb innsbrucki siker született, most ez nem fér bele
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Meglehetősen rapszodikus teljesítményt nyújtott az idei évben a Volán Rob Pallin együttese ellen, hiszen két fehérvári siker mellett két, igencsak simának mondható (3-1, 1-3) osztrák sikert is feljegyezhettünk – utóbbi mérkőzésen a Raktár utca közönsége előtt tudtak pontokat rabolni a „cápák”. További figyelmeztető jel, hogy a középszakaszban eddigi három mérkőzéséből kettőt rendes játékidőben tudott megnyerni az Innsbruck, előbb a Villach, majd a sereghajtó Dornbirn ellen. Utóbbi sikerével azt is világossá tette a volt fehérvári játékost, Michael Boivint foglalkoztató osztrák együttes, hogy szerényebb képességük ellenére a ki-ki mérkőzéseken képesek jó teljesítményt nyújtani – a péntek esti pedig éppen ilyen lesz.

Vasárnap este újabb, a kötelezően behúzandó kategóriába eső találkozó vár a Fehérvárra a Dornbirn ellen, így arra a találkozóra is lendületet vehet pénteken a minden jel szerint Kóger Dánielt nélkülözni kénytelen Volán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában