kézilabda

2020.02.17. 19:26

Nem ilyen kezdésről álmodtak

Az NB II-es férfi-kézilabdabajnokság 12. fordulójában a Cunder hazai környezetben, míg az Alba-Máv idegenben maradt alul.

Krebsz András

Ötgólos vereséget szenvedett a pontatlanul célzó Cunder F.: PT

Cunder TU Kézisuli–Pilisvörösvári KSK 24-29 (11-15)

KÖFÉM Sportcsarnok, 75 néző, vezette: Bognár, Márton.

Cunder: Bokréta – Bándi 4, Csóka 7 (2), Dreska 3 (1), Bencze 3, Sipics 3, Ferenczy. Csere: Dravecz (kapus), Bakos 1, Hamvasi 3 (1), Monostori, Kónya, Kovácspál, Giday, Varga M., Ruprecht. Vezetőedző: Erdei Krisztián.

A hetedik helyen telelő cunderesek Dreska labdaszerzése után Bencze leindulásából szerezték meg idei első találatukat, ám a kezdeti lendület nem tartott sokáig. Még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, de a Bándi, Sipics, Dreska trió nevéhez már 2-2 elpuskázott lehetőség fűződött, négy minutummal később Erdei Krisztiánnak muszáj volt időt kérnie, 4-7. Ez sem rázta fel a hazaiakat, mínusz hatnál azonban emberelőnybe kerültek a cunderesek: az első félidőben 23 lövésből nyolcat hárító Bokréta is megrázta magát, a szünetre négyre olvadt a különbség, 11-15. Jót tett a pihenő a fehérváriaknak, nyolc és fél percig a pilisvörösváriak nem tudtak túljárni Bokréta eszén, ám Bencze és Monostori kihagyott ziccerei miatt nem sikerült egyenlíteni, 14-15. A folytatásban újra megléptek a vendégek, Csókáék pocsék, 44 százalékos lövési hatékonysága és szellős védekezése sima hazai vereséghez vezetett.

– Alapvetően semmi sem működött. A védekezésünket nem tudtuk stabilizálni, a fő fegyverünknél, a lerohanásainknál pedig csakúgy, mint a ziccereinknél rengeteget hibáztunk – nyilatkozta csalódottan Erdei Krisztián, a hazaiak trénere.

Ötgólos vereséget szenvedett a pontatlanul célzó Cunder F.: PT

Csömöri SSZN KFT–Alba-Máv-Előre SC 19-16 (7-8)

Csömör, 100 néző, vezette: Kovács I., Turák.

Alba-Máv: Czérna – Králl 2, Szám 1, Kanyó Bence 6 (1), Kanyó Balázs 1, Bárdos 4, Rohonyi. Csere: Hátas (kapus), Lehőcz, Szalczinger, Kanyó Á. 1, Penzer, ifj. Grőber 1, Golenya, Harsányi. Vezetőedző: Grőber Mátyás.

A listavezető és a dobogót ostromló Alba is alaposan megszervezte védekezését, ráadásul a hazai hálóőr és Czérna is sokszor áthatolhatatlan falat húzott a kapuja elé. A végig pontatlanul játszó csapatok közül a kevesebbet hibázó csömöriek nyerték a forduló rangadóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában