arak up

2020.02.04. 21:24

Négy arany, egy bronz

Az újoncok országos bajnokságával beindult az atléták fedett pályás versenyszezonja. Az ARAK Up. Akadémia fiataljai voltak a honi mezőny legeredményesebbjei.

Ferencz Balázs

Bese Mirtill (középen) háromszor állhatott a dobogó csúcsára Fotó: Arak

Az ARAK versenyzői összesen négy bajnoki címükkel és egy bronzmedáljukkal, valamint pontszerző helyezéseikkel utasították maguk mögé a mezőnyt. A fehérváriak közül kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő Bese Mirtill, aki mesterhármast ért el a bajnokságon: 60 m gátfutásban, 300 méteren és 600 méteren sem talált legyőzőre, így Borsányi Zoltán tanítványa a korosztály legeredményesebb versenyzője lett. A fiúk 4×200-as váltója sem talált legyőzőre. A Varga Botond, Tatai Bulcsú, Tóbiás Olivér, Ódor Balázs alkotta staféta magabiztosan győzött.

Bese Mirtill (középen) háromszor állhatott a dobogó csúcsára
Fotó: Arak

Balázsik Dávid elképesztő körülmények között lett harmadik 300 méteren. Vezető pozícióban az utolsó métereken elesett, megsérült a keze, azonban felkelt, s végül bronzérmet nyert Babos Rita tanítványa. Ódor Balázs egyetlen centiméterrel maradt le a távolugrás dobogójáról, s a lányok 4×200 m-es váltója is közel járt az éremszerzéshez. Pintér Petra, Nagy Sára, Benyovszki Bori és Szabó Borka a 4. helyen zártak. 60 méteren Tatai Bulcsú 6., Nagy Sára távolugrásban a 7. helyen fejezte be élete első országos bajnokságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában