Komoly bökkenő az úton

2020.02.14. 22:57

Közvetlen rivális ellen szenvedett vereséget hazai jégen a Volán

Nem sikerült javítani a Villach elleni vereség után, az osztrák jégkorongbajnokság középszakaszában második vereségét könyvelhette el a Hydro Fehérvár AV19.

Dévai N. Csaba

Minden veszélyes fehérvári támadásnál odaért egy vendégjátékos a kritikus pillanatban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Valósággal kirobbant az öltözőből a Fehérvár, 25 másodperc elteltével emberelőnyt sikerült kiharcolni, Tim Campbell pedig komoly bombákkal tette próbára Scott Darling reflexeit az innsbrucki kapuban.

Egy percig folyt öt az öt elleni játék, ekkor viszont Thomas Vallant lökte palánkra Sárpátki Tamást, amiért kettő plusz kétperces büntetésben részesült. A maratoni büntetésből jó 90 másodperc telt el, mire sikerült rendeződni az ellenfél kapuja előtt, akkor pedig Campbell, majd Yogan lövését fogta Darling.

Még egy Szita Donát-löketet jegyezhettünk fel Vallant visszatéréséig, nem sikerült tehát kihasználni a hosszú előnyt. Gyors kontrákból az Innsbruck is veszélyeztetett, a 9. percben Michael Ouzasnak kellett nagyot nyújtózkodnia a korábbi fehérvári játékos, Michael Boivin lövése után. Szintén ő mozgatta meg Ouzast Erdély kiállítása során, ám a hazaiak hálóőre biztosan állt a lábán.

Ahogy az észak-amerikai zsargon mondja, fel-le száguldoztak a felek a jégen az utolsó percekben, gólt viszont egyik roham sem eredményezett.

Minden veszélyes fehérvári támadásnál odaért egy vendégjátékos a kritikus pillanatban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hasonló lendülettel folytatódott a második húsz perc, a hangsúly viszont kissé áttevődött a hazai kapu előterébe. Öt perc elteltével nyílt az első komoly lehetőség a hazaiak előtt, mikor 45 másodperc erejéig négy a három ellen támadhattak, ám nemhogy nem született hazai találat, kis híján a vendégek örülhettek. Campbell korongvesztése után két innsbrucki vihette Ouzasra a pakkot, Jan Lattner passza után Jesper Thörnberg lövésére viszont hatalmas bravúrral átért a hálóőr.

A következő támadásnál már ő is tehetetlennek bizonyult, Caleb Herbert takarásból elengedett bombája talált utat a kapuba, 0-1. Kiállítások nehezítették az egyenlíteni igyekvő hazaiak dolgát, Sacha Guimond ütőjéről pedig csupán centikkel csorgott a pakk a fehérvári kapuvas mellé. Gyors gólváltással zárult – sajnos – a játékrész, előbb Sarauer csapott le egy eladott korongra, majd értékesítette ziccerét, aztán egy kapu előtti kavarodás után Tyler Spurgeon állította vissza az innsbrucki előnyt, 1-2.

Álmosan indították a hazaiak az oly fontos záró felvonást, amikor azt is lehetett tudni, hogy egy esetleges sikerrel négy pontra el lehetne lépni a Villach ellen vereséget szenvedő Znojmótól. 10 perccel a mérkőzés vége előtt Ladislav Smetana és a játékvezetői négyes került a figyelem középpontjába, érthetetlen döntéseik viszont mind a csapatot, mind a közönséget feltüzelték.

Hiába érkeztek azonban a helyzetek, igazán komoly lehetőségig nem jutottak a hazaiak, vagy ha igen, egy bevetődő hátvéd, vagy a nagyszerű napot kifogó Darling közbelépett.

A végén egy üres kapus góllal döntötte el a találkozót Rob Pallin csapata, úgyhogy nem sikerült élni a riválisok botlásával – vasárnap kettőzött erővel kell felvenni a harcot a Dornbirnnal, szintén hazai közönség előtt.

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV19–HC TWK Innsbruck

1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

Ifj. Ocskay Gábor J., 3020 néző.

V.: Fichtner, Smetana, Bärnthaler, Váczi

Fehérvár: Ouzas – Szabó B., Campbell, Erdély (1), Sarauer 1, Mihály Ákos – Stipsicz (1), Tikkanen, Metsavainio, Timmins, Kuralt – Kaijomaa, Harty, Yogan, Girard, Szita – Busenius, Szabó K., Reisz, Sárpátki.

Vezetőedző: Antti Karhula.

Innsbruck: Darling – Guimond, Boivin (1), Thörnberg 1 (1), Spurgeon 1 (1), Lammers – Cuma, Snuggerud, Broda, Herbert 1, Paulweber (1) – Nussbaumer, Vallant, Lattner, Zajc, Kromp – Ludin.

Vezetőedző: Rob Pallin.

Kapura lövések: 22-31

Kiállítások: 14, ill. 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában