evezés

2020.02.12. 12:15

Jubileumi ergométeres bajnokságot rendeznek Fehérváron

Február 22–23-án a koronázóváros fogadja a 30. Evezős Ergométeres Országos Bajnokság igen népes mezőnyét.

Ferencz Balázs

Közel ezer versenyző, köztük számos Fejér megyei evezős ül „szárazgépbe” az Alba Regia Sportcsarnokban. Február 22-én az igazolt versenyzők lapátolnak az országos bajnokságon, vasárnap pedig a mastersé és az amatőröké lesz a terep. A VVSI mintegy negyven versenyzőt indít a jubileumi megmérettetésen, melyen a Velencén élő korábbi kétszeres olimpikon, Kapócs Anikó is harcba száll a Mastersek között.

1991-ben, az első ergométeres ob-n Kapócs Anikó 2500 méteren nyert aranyérmet. Tavaly ragadott ismét lapátot, vízre szállt a sukorói evezőspályán rendezett Masters világbajnokságon.

– Óriási élményt és löketet adott, nemcsak nekem, hanem klubtársaimnak is, azóta kitartóan edzünk hetente kétszer – emlékezett vissza Kapócs Anikó, aki számos dobogós helyezést, győzelmet szerzett a tavalyi Masters vb-n. – A 90-es évek közepe óta nem álltam rajthoz ergométeres versenyen. Egy jót szeretnék versenyezni Fehérváron.

Az ergométeres országos bajnokságon a versenytáv jellemzően 2000 méter, Masterseknél 1000 m, csapatversenyben 500 m. A versenyen amatőr kategóriában bárki indulhat, s február 14-ig még nevezhet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában