Ők diktálták a tempót

2020.02.14. 22:58

Jól fordult az FTC a Dunaújvárosi Kohász ellen

Miután az élmezőny csapatai közül az Érdet verte, a Siófoktól pedig kikapott a Dunaújvárosi Kohász KA NB I-es kézilabda csapata, az FTC-Rail Cargo Hungáriát fogadta Szekszárdon a K&H Liga soros fordulójában.

Ferencz Balázs

Szekerczés Luca nyolc gólja is kevés volt a Fradi ellen Képen: SZEKERCZÉS LUCA (19)

Fotó: Laczkó Izabella / Fejér Megyei Hírlap

Ferencvárosi hetessel indult a találkozó, Klujber Katrin nem is hibázott nevelőegyesülete ellen, aztán az első rontott támadás után a Dunaújváros diktálta a tempót. Az ötödik percre fordított a DKKA (3-2).

A szekszárdi albérletben ténykedő Kohász maradt lépéselőnyben, de a Fradi rendre ledolgozta egygólos hátrányát. Azonban nem segítette a zöld-fehérek dolgát, hogy Szekeres Klára a 9. perben már második kettő perces büntetésére ülhetett ki.

Szekerczés Luca nyolc gólja is kevés volt a Fradi ellen
Képen: SZEKERCZÉS LUCA (19)
Fotó: Laczkó Izabella / Fejér Megyei Hírlap

 

A találkozó elején átjáróház volt az FTC bal oldala, Grosch Vivien kedvére törhetett be a szélről, s ezt eredményesen tette, 7-6. Szekerczés Lucát sem tudták feltartóztatni a vendégek, az indításokba pedig sok hiba csúszott, így a játék menete nem változott igazán a 18. perc­hez közelítve sem, 10-9. Bíró Blankát Szemerey váltotta a Fradi kapujában, s két védéssel mutatkozott be, majd a ferencvárosi időkérés ült, mert a 20. percben emberhátrányból fordított a Fradi, 10-11.

A félidő utolsó tíz percében a DKKA rohant az eredmény után, s nem is engedte meglépni az egyébként rengeteg hibával kézilabdázó FTC-t. Egészen a 27. percig vezetett a vendég, Szalai Babett bombagóllal vette vissza az előnyt, de a szünetre Szucsánszky egy ejtéssel adott felütést, 14-15.

Fordulás után az elmúlt hetekben elképesztő formában teljesítő Triscsuk Krisztina is játékba szállt, de a Fradi tudott orrhossznyi előnyt kovácsolni. 2019 legjobb kézilabdázója, Schatzl Nadine lépett elő főszereplővé, góljai is kellettek, hogy a Fradi gyorsan meglépjen öt góllal. Sőt, Szemerey menetrendszerű védései után komoly csapást jelentettek az indítások, s az FTC tovább növelte fórját. Szekerczés távoli rakétái adtak tartást a Kohásznak, de szorongatni már nem tudtak, nyert a Fradi.

JEGYZŐKÖNYV

Dunaújvárosi Kohász KA–FTC-Rail Cargo Hungária

24-30 (14-15)

Szekszárd, 600 néző.

V.: Medve, Südi.

DKKA: Csapó Kyra – Kazai, Bouti 1, Nick 2, Sirián 4, Szekerczés 8/1, Grosch 3. Csere: Stojak (kapus), Szalai 4, Molnár, Ferenczy, Mihály 1, Csavlovics, Braun 1.

FTC: Bíró – Lukács 4, Háfra 1, Snelder 4, Kovacsics 4, Szekeres, Márton 2. Csere: Szemerey (kapus), Szucsánszky 4, Klujber 5/2, Pásztor, Christiansen, Schatzl N. 6

Kiállítások: 12 ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/1 ill. 2/2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában