női kézi

2020.02.23. 21:00

Hitchcock is rendezhette volna

A női K&H kézilabda liga 17. fordulójában időn túli hétméteres után egygólos győzelmet (33-34) aratott a Köfém Sportcsarnokban a Hungast Szombathelyi KKA az Alba Fehérvár KC ellen. A vendéglátók hatpontos rangadót vesztettek, ráadásul 2020-ban a hetedik meccsükön sem tudtak nyerni.

Káldor András

Walfisch Mercédesz 6 gólja is kevés volt az Albának Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Az előjelek ugyan nem voltak ideálisak, de az Alba-szurkolók abban bíztak, hogy megszakad az idei rossz széria, és a fehérváriakhoz hasonlóan az alsóházban tanyázó újoncokat legyőzik kedvenceik. A találkozó elején még nem látszott, hogy különösebb gond lenne a későbbiekben, bár néha támadásban tanácstalanság tükröződött a hazai játékosokon, nem használták ki a széleket, és beállóban sem láthattunk értékelhető megmozdulást. A 11. percben állt be a friss szerzemény, a horvát Slavica Schuster, de igazán ezen az estén ő sem váltotta meg a világot. Még kissé idegenül mozgott, látszott, hogy irányítóként több közös edzés kellene ahhoz, hogy megfelelően dirigálja a csapatot. Hiába dolgozott rengeteget a gárda, egyenlített ki háromgólos hátrányból a hajrában, és dobott 10 gólt Claudine Mendy, eredményességben kevesen csatlakoztak hozzá. Walfisch Mercédesz nőhetett volna fel mellé, de a befejezés előtt négy másodperccel elkövetett butasága – nem engedte elvégezni a vendégek középkezdését, és ezután hétméteresből elért góllal nyert az SZKKA – döntőnek bizonyult. Tanulságul szolgálhat, hogy az utolsó utáni másodpercig koncentrálni kell, bár talán túl szigorúan, ez a játékvezetői páros (Bíró Ádám, Kiss Olivér) legutóbb a DKKA ellen ítélt hetest az utolsó percben…

Walfisch Mercédesz 6 gólja is kevés volt az Albának
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét szakvezető feszülten érkezett a mérkőzést követő sajtótájékoztatóra.

- Komoly taktikai csata volt, védekezésben Biljana Bandelier megállítására többféle variációval készültünk, de nem nagyon tudtuk semlegesíteni, és ez abszolút meghatározónak bizonyult. Lehettek volna fordulópontjaink, de vagy egy technikai hibát vétettünk, vagy ziccerhelyzet maradt ki. A végjátékban másfél perc alatt egyenlítettünk, sanszunk volt a döntetlenre, de egy időn túli, eléggé véleményes hétméteres miatt sajnos nem tudtunk pontot szerezni. – értékelt Deli Rita, az Alba vezetőedzője.

- Lehet, hogy könyvet tudnánk írni ebből a mérkőzésből, voltak hullámvölgyeink, de hitchcocki végjátékkal zárult. A kézilabda minden szépségét felvonultatta, háromgólos előnyünket másfél perc alatt kiegyenlítette az ellenfél. Ezzel együtt nagyon büszke vagyok a csapatra, támadásban jó teljesítményeket nyújtottunk, csupán a védekezéssel voltam elégedetlen. – fogalmazott Marosán György, az SZKKA mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában