Alba Fehérvár KC

2020.02.21. 22:55

Drámai végjáték után szenvedtek vereséget

A női kézilabda K&H liga 17. fordulójának alsóházi rang­adóján az Alba Fehérvár KC a Hungast Szombathelyi KKA együttesét fogadta.

Káldor András

Sztankovics Réka három gólig jutott a kiélezett találkozón Fotó: FG

Fotó: gaborfeherphoto

Alba Fehérvár KC–Szombathelyi KKA 33-34 (15-16)

Köfém-csarnok, 600 néző.

Alba Fehérvár KC: Mistina – Töpfner 1, Walfisch 6, Boldizsár 4, Mendy 10 (2), Rózsás 4, Szarka A. 2. Csere: Györkös (Kapus), Sztankovics 3, Schus­ter, Utasi, Zazai 3, Pelczéder, Gerhát. Edző: Deli Rita

Szombathely: Gól: Jovetic 4, Virág 2, Pődör R. 4, Gorilszka 8 (2), Bandelier 7, Csire 3. Szendrei 1, Horváth P. 3, Mayer 1, Pődör B. 1. Edző: Marosán György

– 18-asban Slavica Schuster! – harsogta a Köfém Sportcsarnokban a helyi műsorközlő a csapatok bemutatásakor. A rendkívül rutinos, 30 esztendős horvát válogatott irányítót minap mutatta be a klub, de a játékos már egy hete a csapattal készült a Szombathely elleni csatára. Abban bízik a klubvezetés, hogy tapasztalata hozzásegíti majd a fiatal gárdát ahhoz, hogy feljebb lépjenek a tabellán, ahol meglehetősen méltatlan pozíciót foglalnak el.

Sztankovics Réka három gólig jutott a kiélezett találkozón Fotó: Fehér Gábor

Öt plusz egyes védekezéssel indított az Alba, a volt fehérvári Biljana Bandeliert árnyékként követte Boldizsár Bianka. Először az 5. percben volt az előny a hazaiaknál Clau­dine Mendy hétméteresét követően, 3-2. Azt lehet mondani, hogy ezután jóformán nem töltöttek, csak lőttek a csapatok, és az első negyedóra elteltével már tizenöt találat esett. A 6. percben Pödör Rebeka találata jelentette az első vendégvezetést, melyet már nem sokszor követett ugyanez az Alba részéről. Látszott a túlzott akarás a fehérvári lányokon, de ez sok hibát hozott, emellett pedig sokszor olvasta ellenfelük a játékukat. A 11. percben lépett először pályára Schuster, de érződött, hogy még kevés volt az idő ahhoz, hogy szinkronba kerüljön társaival. Hiányzott a szélek megjátszása, mindössze egy gólt ért el a csapat Töpfner Alexandra révén az első fél órában. Kiegyenlített volt a meccs egészen a 21. percig, ekkor kétgólos előnyhöz jutott az SZKKA, de ezt a szünetre egyre redukálták a vendéglátók.

A második félidő – hasonlóan az elsőhöz – rohanással telt, rengeteg hibával játszott az Alba, és többször is úgy tűnt, hogy sima vereséggel zárnak, mert állandósult a fekete-fehérek két-három gólos előnye. Ez azonban a végjátékban elfogyott, és Boldizsár Bianka találata után négy másodperccel a lefújás előtt 33-33-at mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban közbeszólt a játékvezetői duó, „túlságosan” is ragaszkodva a szabályokhoz úgy ítélték meg, Walfisch Mercédesz nem engedte elvégezni a gól utáni kezdést a felezővonalnál. Ezért őt végleges kiállítással büntették, és a szabályok szerint adott hétméterest Liliia Gorilszka értékesítette, 33-34. Kár érte, mert a lányok, igaz, nem játszottak jól, de küzdöttek, hajtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában