Jégkorong

2020.02.04. 07:30

Akadémiai kettős érkezik a Titánokhoz

Két újabb fiatal jégkorongozó csatlakozik a Fehérvári Titánok jövő évi keretéhez.

Dévai N. Csaba

Rétfalvi (koronggal) és Ambrus is meghatározó játékosok

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Rétfalvi Kristóf és Ambrus Gergő személyében két, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia korosztályos csapataiban már bizonyító támadó kapott szerződést a Kiss Dávid vezette Titánoktól. Mindkét játékos kapott már epizódszerepet a fehérvári farmcsapatnál, Rétfalvi 11 mérkőzésen 2 gól és 3 gólpasszt szerzett, míg Ambrusnak 1 gól és egy assziszt jött össze eddigi 4 mérkőzésén.

– Székesfehérváron profi szerződést kapni nagy megtiszteltetés, a Titánok csapatánál minden feltétel adott a további fejlődésemhez és a klub részéről is érzem a bizalmat, mivel ilyen hosszú távú szerződést kínáltak – nyilatkozta az U21-es együttes 18 góllal és 36 gólpasszal rendelkező jelenlegi pontkirálya, Rétfalvi Kristóf a klub honlapjának. – Évről évre szeretnék szintet lépni a Titánok csapatával, és teljesítményemmel elérni, hogy az EBEL-ben is bemutatkozhassak. Korábban már játszottam együtt a srácokkal az utánpótlásban, illetve már idén is kaptam lehetőséget az Erste Ligás csapatban, úgy gondolom, befogadtak, sokat segítenek, biztatnak, így beilleszkedési problémáim nem lesznek.

Ambrus Gergő is szépen termeli a pontokat az idei kiírásban, 22 mérkőzésen 17 gól és 22 assziszt a termése.

Rétfalvi (koronggal) és Ambrus is meghatározó játékosok
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Úgy gondolom, hogy jelenleg Székesfehérváron tudok a legtöbbet fejlődni, minden adott ahhoz, hogy egyre közelebb kerüljek a céljaim eléréséhez. Ez egy nagy lehetőség számomra, amivel élni szeretnék és bizonyítani akarok, hogy képes vagyok a felnőttek közt is megállni a helyem. A célom az, hogy minél jobb helyezést érjünk el az Erste Ligában, de ugyanakkor segíteni szeretném a juniorcsapatot is, hogy minél nagyobb sikereket érhessünk el együtt. Nagyon sok munka vár rám az elkövetkezendő két-három évben, de a jövőre nézve csak így tudok az EBEL-keretig, vagy akár tovább is eljutni. Nagyon jól érzem magam a csapatban, nagyon jó a hangulat. Szerintem ez annak is köszönhető, hogy jó pár éve ismerjük egymást, együtt játszunk és a magánéletben nagyon szoros barátságokat kötöttünk egymással – nyilatkozta a fiatal támadó.

A Titánok legközelebb február 10-én, a Hokiklub otthonában lépnek jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában