Folytatni a sorozatot

2020.02.15. 10:30

A Puskás Akadémia FC hazai pályán bizonyíthat

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Puskás Akadémia FC szombat 17 órakor a Kisvárda ellen, hazai pályán folytathatja a múlt héten megkezdett győzelmi sorozatát.

Káldor András

A két csapat első mérkőzésén sem kímélték egymást a felek

Fotó: pfla.hu

Hat nyeretlen fordulót követően a múlt héten megszakadt a negatív széria, és ismét nyertek a felcsútiak Pakson, majd a hét közben a Magyar Kupában is megnyugtató, háromgólos előnnyel zártak a Békéscsaba 1912 Előre otthonában, mellyel lépéselőnybe kerültek a továbbjutásért vívott harcban.

Idáig négyszer mérkőztek meg a felek az NB I-ben, ám az élvonalbeli mérleg nyelve a Kisvárda felé billen: kétszer győztek, egyszer volt döntetlen, valamint egyszer a PAFC örülhetett a meccs lefújása után. A két gárda idei első összecsapásán, a Várkerti Stadionban Ezekiel Henty 79. percben elért találatával zsebelték be Hornyák Zsolt vezetőedző tanítványai a három pontot.

A két csapat első mérkőzésén sem kímélték egymást a felek
Fotó: pfla.hu

A várdaiak a tabella 9. helyén tanyáznak, a múlt héten edzőváltáson estek át, Dajka László helyét Bódog Tamás vette át, akinek irányításával gólzáporos kilencven perc után 5-3-ra győzték le a sereghajtó Kaposvári Rákóczi FC-t.

– Nagyon sokat segített mindkét győzelem, lendületet adott, ez valamelyest könnyebbséget adott a Kisvárda elleni felkészülésben. Nehéz mérkőzésre számítok, de muszáj nyernünk, nem is tudok más eredményt elképzelni. Ellenfelünk harcos csapat, de amennyiben a saját játékunkat játsszuk, akkor nem lehet probléma – hangsúlyozta ­Deutsch László, a PAFC hátvédje, aki remekül helytállt legutóbb Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában