Jégkorong

2020.02.10. 22:04

A nyolc között a Fehérvári Titánok csapata

A válogatott szünet után folytatódtak a jégkorong Erste Liga küzdelmei, a középszakasz alsóházában hatpontos mérkőzést húzott be a Fehérvári Titánok a Hokiklub otthonában.

Káldor András

Gianni Mangone (fehér) nemcsak hátul állt helyet, hanem segítette a támadásokat is

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok 1-5 (0-0, 0-3, 1-2)

Tüskecsarnok, 236 néző

Hokiklub: Kiss B. (Gadácsi) – Bugár, Lakatos, Pihl-qvist (1), Sátek 1, Szűcs I. – Bán, Linke, Koski, Manninen, Németh Á. – Berry-LaMontagna, Reiter A., Nagy K., Petres, Szappanos – Lévai, Szécsi, Albert, Horváth B., Lőczi. Edző: Jens Brändström

Titánok: Gyenes – Imre P., Mangone (1), Balogh B. 1, Mihály Á. 1 (2), Zion 2 – Kiss R., Szabó D. (1), C. Campbell (1), Madácsi (1), Péter A. 1 – Horváth M., Vas Márk, Császár, Nagy Á., Vincze G. – Schartz, Almási, Buzás (1), Kovács Alex. Edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 10.,ill. 4 perc

Kapura lövések: 35-36

A vendéglátónak feltétlenül be kellett zsebelnie a pontokat ahhoz, hogy megmaradjon playoffbeli szerepléséről szövögetett álma, míg a Titánok egy sikerrel ugyanitt már bebiztosíthatták helyüket.

Még fél perc sem telt el, amikor Michal Sátek egy az egyben vezethette kapura a pakkot, de kihagyta a ziccert. A harmad első és utolsó perceiben többet kezdeményeztek a hazaiak, de sokra nem mentek vele, mert a Titánok már a védőharmadban megtámadták őket, és így nehezen tudtak kibontakozni. A hajrában mindenesetre Gyenes Dávid fejjel (!) hárította Joona Manninen löketét.

Gianni Mangone (fehér) nemcsak hátul állt helyet, hanem segítette a támadásokat is
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az első szünet után Kiss Bencének több védeni valója akadt, mint az előző játékrészben összesen. Aztán a második előnyét már belőtte a Fehérvár, a 26. percben Balogh Bence üresen maradt, és nem is hagyta ki helyzetét, 0-1. A 34. percben Mihály Ákos bújt ki a védők mögül, lövését először hárította Kiss B., ám a kipattanó értékesítése már nem okozott gondot a csatárnak, 0-2. A harmad zárásaként pedig Mitch Zion, nagy lövést varrt fel a rövid felső sarokba előnyből, 0-3.

A harmadik húsz perc Sátek góljával indult, aki egy kiugrást követően biztosan értékesítette helyzetét, 1-3. Az 52. percben újfent előnyből született a Titánok meccset eldöntő találata, Péter Andor pókhálózta ki bal felső sarkot, 1-4. A végén még Zion lepte meg Kiss Bencét, ütemtelen lövése pattant a gólvonal mögé, 1-5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában