Év Sportolója 2019 gála

2020.01.06. 22:27

Szoboszlai Dominik az év sportolói között

A Nemzeti Színházban hozták nyilvánosságra a január 16-án megrendezésre kerülő az Év Sportolója 2019 gála kategóriáiban a legjobb három helyezettet – a férfi labdarúgók között Szoboszlai Dominik neve is ott van.

Korondy Tamás

Szoboszlai Dominik a Liverpool elleni BL-meccsen Fotó: MW/TA

Fotó: Török Attila

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége hét kategóriában tízes jelöltlistát állított össze, a fogyatékos sportolók, csapatok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők 10-es listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze.

Két helyen is találunk Fejér megyei illetőséget: a klasszikus csapatsportoknál a Ferencváros férfi vízilabdacsapata mellett az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri AUDI ETO KC női kézilabdázói vannak ott a magyar női jégkorong-válogatot­tal együtt.

Szoboszlai Dominik a Liverpool
elleni BL-meccsen Fotó: MW/TA

Igaz, Horváth Imola már a MAC Budapest csapatát erősíti, ám Székesfehérváron kezdte a sportágat, s itt is lakik. Bátyja, Horváth Milán jelenleg is a Fehérvári Titánok csapatában játszik.

Az év férfi labdarúgói között a Ferencváros és az RB Leipzig hálóőrei, Dibusz Dénes és Gulácsi Péter mellett pedig a fehérvári nevelésű és jelenleg is az osztrák első osztály Redbull-Salzburgban vitézkedő Szoboszlai Dominik is a jelöltek között van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában