kosárlabda

2020.01.16. 22:24

Shivek bemutatkozik

Pénteken, 18 órakor a Pécsi VSK kosarasai látogatnak a Gáz utcai sportcsarnokba.

Horog László

A Szolnok elleni, 90-89-re megnyert rangadón nyújtott teljesítményét kell elővennie az edzőcserén átesett Fehérvárnak Fotó: Fehér Gábpr / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Jesus Ramireztől kedden délután elköszöntek – a trénert amúgy meglepte a klubvezetők lépése –, majd bejelentették, hogy a nyárig megállapodtak az egyik legnevesebb izraeli szakvezetővel, Arik Shivekkel. Ramirez szerdán kora délelőtt elköszönt a csapattól, az esti edzést már a kora délutáni órákban Fehérvárra érkező Shivek tartotta. Ramirez két honfitársa, Alejandro Zubillaga Jimenez másodedző, valamint Adrian Ariza Medina erőnléti edző jelezte Simon Balázs ügyvezetőnek, hogy maradni szeretnének, kitöltenék a szerződésüket. Ez ellen nem volt ellenvetése az új vezetőedzőnek sem, aki nem hozott stábot magával, a két katalán edző mellett Pethő Ákossal dolgozik. Sőt, utóbbival a legszorosabb munkakapcsolatban.

A Szolnok elleni, 90-89-re megnyert rangadón nyújtott teljesítményét kell elővennie az edzőcserén átesett Fehérvárnak
Fotó: Fehér Gábpr / Fejér Megyei Hírlap

Shivek leül a kispadra a pénteki derbin, tanácsokat is ad, ám az időkérést Pethő jelzi – kvázi ő gyakorolja a vezetőedzői jogkört –, ugyanis az izraeli mester edzői papírját honosítani kell, ami nem megy egyik napról a másikra, főként úgy, hogy héber nyelvről kell lefordítani, majd elküldeni a magyar szövetségnek, ez pedig hosszabb időt igénylő procedúra. A legutóbb a Bnei Herzliya gárdáját dirigáló, 63 esztendős szakvezető jó hangulatú edzéseket vezényelt szerdán és csütörtökön, a klubházban mindenki optimistán tekint a PVSK elleni randevúra. Az együtteseket egy hely választja el a tabellán, a baranyaiak az 5., a házigazdák a 6. helyen várják a folytatást, mindkét brigád 8 győzelmet és 7 vereséget számlál. A felek a harmadik fordulóban találkoztak a Mecsekalján, az Alba két remek győzelem után érkezett, előbb 100-80-ra verték idegenben a Szolnokot, majd 88-83-ra a Paksot, a pécsi kirándulás hozta az első vereséget, a hazaiak hatalmas küzdelemben győztek, 91-86-ra.

Folytatták mesés sorozatukat, hét meccsen át kizárólag nyertek. Ekkor azonban megtört a lendület, zsinórban hétszer kaptak ki a hazai pontvadászaton, valamint háromszor a nemzetközi kupában, a vezetők megköszönték az együttest nyolc esztendőn át dirigáló, rendre a rájátszásba vezető, sikeredzőként kezelt Csirke Ferenc munkáját. Valamint ugyanezzel a lendülettel kinevezték a nem sokkal korábban a Szolnok kispadjáról felállított Dragan Aleksicet. A szerb edző két győzelemmel mutatkozott be, megverték a Szegedet és a Kecskemétet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában