alba fehérvár

2020.01.13. 22:30

Rossz energiával kosárlabdáztak

Az Alba az ősszel öt ponttal nyert a Gáz utcában, a hétvégi meccsen magabiztosan, 109-80-ra győztek a paksiak. A vendégek nem találták a ritmust a hétvégi találkozón.

Horog László

Végig kézben tudta tartani a mérkőzést a fehér mezes paksi együttes Fotó: Földi Imre/NS

A fehérváriak szakvezetője, Jesus Ramirez szerint az okozta a gondot, hogy egyénieskedtek, rossz felfogásban játszottak, ami nem vezethetett eredményre a tolnai összecsapáson.

– A lefújás után gratuláltam a paksiaknak, ugyanis megérdemelten nyertek. Jól kezdtünk, azonban a folytatásban nem megfelelő energiával játszottunk, nem funkcionáltunk csapatként, rossz felfogásban kosárlabdáztunk, túl sokat egyénieskedtünk. A második félidőt jól kezdtük, azonban ez nem volt elég a felzárkózáshoz, ugyanis a folytatásban nem koncentráltunk megfelelően. Saját magunkba kell néznünk, biztosan lesznek beszélgetések a játékosokkal, mert ez a hozzáállás nem megfelelő. A későbbiekben ennél lényegesen több kell a csapattól – nyilatkozta a kék-fehérek spanyol vezetőedzője.

A paksiak mestere, a gárdát tavasz óta irányító Dzunic Branislav érthetően jobb hangulatban nyilatkozott.

– Végig jó energiával kosárlabdáztunk, főleg védekezésben nyújtottunk kiválót, sok hibára kényszerítettük az ellenfelet, az eladott labdáikból pedig könnyű kosarakat sikerült szereznünk. Ráadásul a hárompontosokat is pontosan dobtuk, számunkra ez egy nagyon jól sikerült meccs volt, hazai pályán régen játszottunk ennyire felszabadultan. Azonban azt hozzá kell tennem, szerintem nem ez az Alba igazi arca.

Végig kézben tudta tartani a mérkőzést a fehér mezes paksi együttes
Fotó: Földi Imre/NS

Az ASE rutinos centere, a fehérváriakat az atomvárosiak kedvéért a nyáron elhagyó center, Lóránt Péter szerint simább meccs volt, mint amire előzőleg számított. A magasember 16/6 pontig jutott végül az összecsapáson.

– Nagyon örülök a megérdemelt győzelemnek. Annak pedig különösen, hogy két fiatalunk, Kis Raul és Velkey János remekül játszott, fontos triplákat szereztek mindketten. A meccsről mindent elmond, hogy 25 gólpasszt adtunk, az igazság az, könnyebb mérkőzés volt, mint amire előzőleg számítottam.

Az Alba csapatkapitánya, a korábban az atomvárosban is megforduló Markovic Luka érthetően nem értékelt jó hangulatban.

– Egy ilyen vereség után nehéz bármit is mondani. A Paks megérdemelte a sikert, nagyobb energiákat mozgósítottak, ez volt a győzelmük kulcsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában