Vízilabda

2020.01.19. 07:36

Negyeddöntőt érő kiütéses magyar győzelem született

Málta válogatottja nem tudni, hogyan lőtt gólokat Spanyolország ellen, de az Európa-bajnokság csoportmérkőzése egy edzéssel ért fel, hiszen csapatunk 26 góllal győzte le riválisát, így a nyolcaddöntőt kihagyva, az orosz-grúz összecsapás győztesével játszik legközelebb.

Káldor András

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Málta-Magyarország 0-26 (0-6, 0-7, 0-8, 0-5)

V: Rakovics (szerb), Dutihl-Dumas (holland)

Málta: Kane – Gabaretta, M. Zammit, S. Camilleri, J. Camilleri, Cousin, Dino Zammit. Csere: Galea, Pace, Darren Zammit, Abela, Plumpton, Cole (kapus). Szöv. kap.: Karl Izzo

Magyarország: Nagy V. – Zalánki 7, Vámos 2, Pohl 3, Erdélyi 2, Varga D. 6, Hárai. Csere: Angyal 1, Manhercz 2. Csere: Angyal 1, Manhercz 2, Hosnyánszky 1, Jansik Sz. 1, Mezei 1. Szöv. kap.: Märcz Tamás

A legutóbbi két összecsapás egyaránt 24-8-as végeredményt hozott, de mindkettőn olyan magyar csapat állt ki, mely erősen kísérletező jellegűnek tűnt. Mindenesetre az első gól fél perc után már meg is volt Erdélyi Balázs közeli pöccintéséből, majd tökéletes védőmunkával, a máltai védelem hibáit kihasználva a magyar csapat túlteljesítette az átlagot, és 6-0-ra nyerte az első negyedet. A folytatásban még jobban ment a termelés, a gólkényszer miatt támadásban többnyire a biztonsági megoldásra mentek a magyar játékosok, és a szünetig 13-0-ra léptek el, majd nemes egyszerűséggel kiütötték ellenfelüket. Ebbe még az is belefért, hogy a harmadik etapban az egyik máltai lövés fejen találja a kapus Nagy Viktort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában