A ráadásban dőlt el

2020.01.16. 22:29

Nagyot harcoltak a Titánok, és joggal győzték le a Brassót

Az Erste Liga 36. fordulójában az érett játékot bemutató Fehérvári Titánok az egy nappal korábban Dunaújvárosban vereséget szenvedő Corona Brasov együttese ellen egygólos győzelmet arattak.

Káldor András

Mitch Zion két góljára nagy szükség volt a küzdelmes győzelem megszerzéséhez Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Lényegében ennek a találkozónak túlságosan sok tétje nem volt a presztízsen kívül a Brassó számára. A találkozóval zárult az Erste Liga alapszakasza, és a fontosabb kérdések már korábban eldőltek, másrészt pedig mondhatni azt, hogy a vendégek hátára púpként nehezedett ez a hatvan perc, mivel három legutóbbi mérkőzésüket elveszítették, ám dacára ennek így is biztosan harmadik helyen végeztek, a Titánokkal vívott összecsapás eredményétől függetlenül. A vendéglátók részéről azonban volt jelentősége a meccsnek, mivel fontos pontok vártak rájuk, hiszen a 8. helyen álltak a tabellán, két ponttal megelőzve az utóbbi időben, az edzőváltás után igencsak lendületet vett Hokiklub Budapest együttesét, akikre még szintén egy mérkőzés vár a Vasas otthonában. Így izgulni kellett, mert az utolsó játéknapon dől el a középszakasz kezdő bónuszpontjainak sorsa, és így legalább két pontot kellett begyűjteniük a fehérvári fiatal hokisoknak.

Mindenesetre a Titánoknak azért volt elszámolni valójuk ellenfelükkel, hiszen legutóbb Brassóban jókora zakóval (3-11) zártak.

– Örülök annak, hogy még lesz tétje a mérkőzésnek, és mindenki nyomás alatt játszhat, hiszen erre rá leszünk kényszerítve az utolsó meccsünkön, hogy megtartsuk a nyolcadik helyünket – vélte a találkozó előtt a hazaiak vezetőedzője, Kiss Dávid.

Mitch Zion két góljára nagy szükség volt a küzdelmes győzelem megszerzéséhez
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Gianni Mangone 16 másodperc elteltével kapott kétperces pihenőt, melyet, ha nehezen is, de túléltek a vendéglátók, akiknek egyáltalán nem volt egyszerű átjátszani a brassói védekezést a semleges harmadban. Többet, illetve veszélyesebben kezdeményezett a székely gárda, bár a 12. percben Nagy Ákos lökete adott munkát Patrik Polcnak. Majd több mint egy percig kettős előnybe kerültek a Titánok, melyet Polc vezérletével kibekkeltek a sárga mezesek. A hátralevő időben azonban a szimpla fórt már ki tudta használni Kiss Roland, aki Nagy passzát váltotta gólra a 15. percben, 1-0. A 18. percben pedig alig egészült ki a Fehérvár, amikor Bíró Ottó kipattanójára jó ütemben érkezett Albert Zagidullin, és fel is avatta Gyenes Dávidot ezzel, 1-1.

Jól indítottak a Titánok a középső harmadban, Mitch Zion ugyan ígéretes helyzetben korcsolyázott kapura, ám a korong egy „pocsolyában” megállt, és a center elütött a pakk fölött, majd Dézsi Bence Colin Campbell passzát a kapuvasra lőtte. Ezután a 25. percben, emberelőnyben Zion kapott remek átadást Mangonétól, és élni tudott a sansszal, 2-1. Nem tartott tíz percig sem a Titánok öröme, hiszen egy gyors kontratámadás után Mircea Constantin kaparta ki a gesztenyét, és Jarred Brown mattolta Gyenest, 2-2.

 

A záró harmadra már nem tudott kikorcsolyázni az EBEL-csapatból visszajátszó Mihály Ákos, aki a medencecsontját fájlalta, így némileg át kellett alakítania a hazaiak első sorát a szakvezetésnek. Ennek ellenére folyamatosan támadták a Brassó kapuját, főleg Almási Márk, és Vincze Gergő lövései voltak igen veszélyesek, Nagy pedig a kapuvasat találta telibe az 52. percben. A hajrába fordulva előnyhöz jutott a Fehérvár, Dézsi ismét a kapuvas külső élét lőtte meg, majd Daniel Tranca lövését futballkapusokra emlékeztetően hárította Gyenes Dávid.

Jöhetett a hosszabbítás, melynek az 1. percében a végig aktív Zion egyéni akcióját góllal zárta, bebiztosítva csapata 8. helyét, 3-2.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok–ASC Corona Brasov 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0) h.u.

Székesfehérvár, 352 néző. V.: Wolf, Juhász G., Árkovics G., Horváth B.

Titánok: Gyenes – Kiss R. 1, Mangone (1), Balogh B., Zion 2, Mihály Á. – Horváth M., Schartz, Campbell, Dézsi, Péter A. (1) – Imre P., Vas Márk, Császár, Madácsi, Nagy Á. (1) – Erdély B., Almási, Kovács Alex, Vincze G. Edző: Kiss Dávid

Brasov: Polc – Boriszenko, Molnár Zoltán, Fowlie, Franko, Gliga – Bíró O. (1), Mihály E., Molnár Zsombor, Péter B., Tranca (1) – Bíró M., Haraga, Brown 1, Constantin (1), Zagidullin 1 (1). Edző: Július Pénzes

Kiállítások: 10 ill., 14 perc

Kapura lövés: 25-30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában