röplabda

2020.01.09. 21:55

Mind a két fronton elindult a mozgolódás

A MÁV Előre-BERICAP női és férfi NB I-es röplabdacsapatának játékoskeretében történtek változások a téli szünetben. Mindkét együttesben akadnak távozók és érkezők is.

Káldor András

Alaposan átalakult a tél folyamán a női csapat kerete Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Az NB I Ligában szereplő, immáron Farkas Mihály vezetőedző által irányított női gárdából korábban távozott Petri Izabella, míg Berkó Vivien, Sziládi Viktória és Orosz Bianka átigazolása tárgyalási fázisban van. Mind a négy röplabdázó esetében Budaörs a célállomás, ahová Fésüs Irén, a korábbi vezetőedző is távozott. A kék-fehérek helyzetét az is nehezíti, hogy mexikói feladójuk, Ivone Martinez Villareal hazája válogatottjával olimpiai selejtezőn szerepel.

Alaposan átalakult a tél folyamán a női csapat kerete Fotó: Nagy Norbert

Megegyeztek az UTE-val a fehérvári nevelésű junior válogatott, Eb-résztvevő Kiss Anna visszaigazolásáról, az ütő hétfő óta Fehérváron edz és a hétvégén a DVTK ellen várhatóan pályára is léphet. Emellett tárgyalnak még a lila-­fehérekkel, illetve a Szent Benedek RA-val egy center kölcsönvételéről vagy leigazolásáról is.

A Gazsi Péter vezette NB I-es férfi alakulatból távozott Németh Zsolt (a csapat korábbi edzőjének, Németh Ödönnek a fia), érkezett viszont két ütő, az ukrán Pavel Dikun és a brazil Renan Salton, aki ezt megelőzően a portugál Castelo da Maia Ginasio de Clube együttesében szerepelt. A férfiak a sorozat második szakaszának nyitányán Sümegre utaznak vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában