Arik Shivek az utódja

2020.01.14. 17:17

Felmentették Jesus Ramirezt

Felmentették a munkavégzés alól a kosaras gárdát több mint egy éven át irányító Jesus Ramirezt.

Horog László

Bő egy év után a kék-fehérek elköszöntek Ramireztől F.: bb1.hu

A spanyol Jesus Ramirez 2018 nyarán érkezett a koronázóvárosba, az U20-as együttes irányítását vette át. Fél évvel később, decemberben ült le a felnőttek kispadjára, a 11. helyen tanyázó fehérváriak felállították a kispadról Dzunic Branislavot, Ramirezt nevezték ki a helyére. A tavalyi idényt a 11. pozícióban zárta a Fehérvár az NB I-ben, jelenleg a felsőházat érő pozícióban, a 6. helyen tanyáznak, de az utóbbi hetekben mutatott játék, főként a paksi, súlyos vereség megpecsételte a tréner sorsát. Az Alba Fehérvár kedden szerződést bontott Jesus Ramirezzel, megállapodott a 63 éves, izraeli Arik Shivekkel.

Bő egy év után a kék-fehérek elköszöntek Ramireztől
Fotó: bb1.hu

A Netanyán született szakvezető komoly eredménylistával rendelkezik, hazája válogatottját öt éven át, 2009-től 2014-ig irányította, vezette Európa-bajnokságon. 2016ban az év edzője lett, ami nem is volt csoda, hiszen bajnoki címet nyert az Eilat csapatával, később vezette a Rishon LeZion gárdáját, a Maccabi Tel Aviv és az utóbbi két idényben a Bnei Herzliya együttesét. Korábban dolgozott Európában, háromszoros holland bajnok, kétszeres belga kupagyőztes.

– Úgy ítéltük meg, változásra van szükség a kispadon. Ramirez munkáját köszönjük, sok sikert kívánunk neki a későbbiekben. Nemzetközi tapasztalattal és jelentős eredményekkel rendelkező trénert kerestünk, akivel előreléphetünk. Arik Shivek minden szempontból jó választásnak tűnik. Közel harminc éve dolgozik edzőként, komoly sikereket ért el Izraelben és Európában is – közölte Simon Balázs, az Alba ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában